Mainos

Rakennuslupien kuutiomäärä väheni kesäkuussa

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiometrimäärä väheni kesäkuussa.

Rakennustyomaan miehet toissa

Tilastokeskuksen rakennuslupatilastojen ennakkotietojen mukaan rakennuslupia myönnettiin 4,4 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä oli 4 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Niin asuin- kuin maatalousrakennustenkin lupakuutiot vähenivät.

Sen sijaan liike- ja toimistorakennusten sekä julkisten rakennusten kuutiomäärät kasvoivat viime vuoden kesäkuuhun verrattuna. Koko alkuvuoden aikana myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä on kuitenkin kasvanut hieman.

Tammi-kesäkuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia 22,4 miljoonalle kuutiometrille, mikä on prosentin verran enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomääräkin oli viidenneksen suurempi kuin vuosi sitten. Maatalousrakennusten lupakuutiot sitä vastoin vähenivät yli viidenneksen viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna.

Kaikkiaan 20 500 uutta asuntoa sai rakennusluvan tammi-kesäkuussa. Määrä oli 5 prosenttia viimevuotista suurempi. Kerrostaloasuntojen luvat lisääntyivät 13 prosenttia ja rivitaloasuntojen 8 prosenttia viime vuoden tammi-kesäkuusta.

Omakotiasunnoille lupia myönnettiin 5 prosenttia vähemmän kuin vuonna 1999. Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin myönnetyistä rakennusluvista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.