Mainos

Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi hieman huhtikuussa

Rakennuslupia myönnettiin huhtikuussa kaikkiaan 5,2 miljoonan kuutiometrin verran, mikä oli 7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä oli 2,5-kertainen vuotta aiempaan verrattuna.

Kasvu aiheutui lähinnä yhdestä suuresta liikerakennushankkeesta Helsingissä. Myös asuntorakentamiseen lupia myönnettiin selvästi edellisvuotta enemmän. Teollisuus- ja varastorakennusten lupakuutiot sen sijaan vähenivät runsaan kolmanneksen viime vuoden huhtikuusta, jolloin tosin yksi suuri teollisuusrakennushanke nosti lupien määrän miltei ennätyksellisen korkeaksi. Luvut ovat Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotietoja.

Tammi-huhtikuussa rakennusluvan sai 9 700 uutta asuntoa, mikä oli 9 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakentamiseen lupia myönnettiin neljännes enemmän kuin vuosi sitten. Koko uudisrakentamiseen lupia myönnettiin 13,4 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä oli prosentin vähemmän kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa.

Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin myönnetyistä rakennusluvista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.