Mainos

Rakennusliitto: Pimeä työvoima vei tupo-halut

Rakennusliitto aikoo nostaa ulkomaalaisen pimeän työvoiman käytön esille tupo-neuvotteluissa. Liitto sanoo odottavansa sopimuksetonta tilaa, jotta se voi pakottaa työnantajan asiallisiin keskusteluihin.

Rakennusliiton mukaan laittomasti töitä paiskivien ulkomaalaisten rakennusmiesten määrä lasketaan jo tuhansissa pääkaupunkiseudun työmailla.

Nyt pimeän ulkomaisen työvoiman yleistyminen on nousemassa aiheeksi myös tupo-pöytään. Rakennusliiton toinen puheenjohtaja Kyösti Suokas sanoo Kansan uutisissa, että liitto odottaa työrauhan päättymistä helmikuussa, jotta se voi pakottaa työnantajan asialliseen keskusteluun aiheesta.

Rakennusliiton halut ainakin pitkäaikaiseen tupoon ovat menneet ulkomaalaistilanteen vuoksi. Puheenjohtaja Suokkaan mukaan työnantajapuoli ei ole kahteen vuoteen suostunut neuvottelemaan asiallisesti ulkomaisen työvoiman ehdoista.

Rakennusalan väärinkäytökset ovat viime aikoina olleet arkisia uutisaiheita. Viimeksi eilen Keskusrikospoliisi kertoi paljastaneensa laajan harmaan talouden vyyhdin rakennusbisneksessä. KRP arvioi, että seitsemän pääasiassa pääkaupunkiseudulla toiminutta hämäräfirmaa on aiheuttanut yli neljänsadan tuhannen euron rikosvahingot. Rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä veropetos ja törkeä kirjanpitorikos.

Jotain ongelman laajuudesta kertoo sekin, että KRP joutui rajaamaan tutkintansa ulkopuolelle esimerkiksi yksityishenkilöille tehdyt urakat - muuten tutkinta olisi paisunut mahdottomaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.