Mainos

Rakennusliitto moittii nykyistä työttömyysturvaa

Rakennusliitto kaipaa työttömyysturvaan nopeita muutoksia, jotta työttömyyskassoja nykyisin piinaavista ruuhkista päästäisiin eroon. Rakennusliiton valtuuston mukaan nykyinen työttömyysturvajärjestelmä on niin vaikea ja byrokraattinen, etteivät kassat selviä tästä suurtyöttömyyden kohdatessa. Etenkin osaavien, työttömyysturvan hallitsevia työntekijöiden löytäminen on osoittautunut vaikeaksi äkillisesti lisääntyneen työttömyyden aikana.

Rakennusliitto vaatiikin pysyvää työttömyysturvan ja sen käsittelyn yksinkertaistamista. Liiton mukaan tämä voitaisiin tehdä esimerkiksi poistamalla lomakorvausten jaksotus sekä ansiopäivärahojen sovittelu ainakin niiltä, jotka tekevät lomautuksen vuoksi lyhennettyä työviikkoa tai vastaanottavat lyhytaikaisia kokopäivätöitä.

Hallituksen esitystä työttömyysturvan ennakkomaksusta Rakennusliitto pitää oikeansuuntaisena, sillä se turvaa työttömälle kassan maksaman ensiavun nykyistä nopeammin. Liitto muistuttaa kuitenkin, että työttömyyskassojen ruuhkaa esitys ei helpota, sillä se lisää kassojen työmäärää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.