Mainos

Rakennusliitto järjestää mielenosoituslakon

Rakennustyöt pysähtyvät ensi perjantaina koko maan rakennustyömailla SAK:laisen Rakennusliiton mielenosoituslakon vuoksi. Rakennusliiton työsopimusaloilla toteutettava mielenilmaus alkaa puoliltapäivin ja kestää neljä tuntia.

Liitto pyrkii työnseisauksella kiinnittämään huomiota ulkomaisen halvan työvoiman käyttöön. Rakennuksilla käytetään esimerkiksi venäläisiä ja virolaisia työntekijöitä, joille Rakennusliiton mukaan maksetaan huomattavasti alempaa palkkaa, kuin mitä suomalaiset työehtosopimukset edellyttäisivät.

Liitossa katsotaan, että suomalainen palkka- ja työehtojen valvontajärjestelmä vuotaa pahoin, eikä ulkomaiselle työvoimalle pystytä turvaamaan inhimillisiä työehtoja. Samalla suomalaisten rakentajien työt vähenevät ulkoistamisen ja lomautusten myötä.

-Suomalaisyritysten kilpailuasetelma on toivoton, kun markkinoilla on toimijoita joiden ei tarvitse välittää vähimmäispalkkamääräyksistä, työaikamääräyksistä, lomarahoista, eläkkeistä tai veroista, liitto toteaa kannanotossaan.

Se odottaa valtiovallan ryhtyvän kaikkiin tarvittaviin toimiin, jotta Suomessa saadaan myös käytännössä toteutumaan lakien mukaiset, työmarkkinajärjestöjen hyväksymät ja EU:n lähetettyjä työntekijöitä koskevan direktiivin periaatteet.

Rakennusliitto pitää syyllisinä etenkin ulkomaihin rekisteröityjä yrityksiä. Liitto on kiistellyt mm. virolaisen Farovent-yrityksen henkilöstöpolitiikasta. Liitto jatkaa edelleen yritystä koskevaa hakusaartoa.

Talotekniikkaliitto on haastanut Rakennusliiton syksyn aikana kahteen kertaan työtuomioistuimeen. Työnantajaliitto vei kiistan ensimmäisen kerran työtuomioistuimeen syyskuussa, kun Rakennusliitto järjesti kiistan takia Tampereella neljän tunnin mittaisen lakon. Liitto tuomittiin hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.