Mainos

Rakennuslain uudistuksesta yksimielinen esitys

Puolueiden edustajista koostuva rakennuslakitoimikunta on päässyt yksimielisyyteen rakennuslain uudistuksesta. Toimikunta jätti mietintönsä keskiviikkona ympäristöministeri Pekka Haavistolle.

Rakennuslain uudistus toimikunnan ehdottamassa muodossa kasvattaisi kuntien itsenäisyyttä kaavapäätöksissä. Valtion valvontaa kuntien kaavoitukseen kevennettäisiin siten, että kuntakaavoja ei enää alistettaisi ympäristöministeriölle tarkistettaviksi. Alueellinen ympäristökeskus voi kuitenkin ehdotuksen mukaan tehdä kunnalle kirjallisen oikaisukehotuksen kaavapäätöksestä, jos se on lain vastainen. Toimikunta pääsi tästä kurkistusmenettelyksi nimitetystä mahdollisuudesta sopuun työn loppumetreillä.

Toimikunta muun muassa vahvistaisi vuorovaikutusta alueiden käytön suunnittelussa. Uudeksi välineeksi ehdotetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa, jonka mukaan kaavoituksen alkuvaiheessa on selvitettävä ne tahot, jotka on kytkettävä valmisteluun. Rakentamisen ohjauksessa toimikunta painottaisi rakentamisen laatua, ympäristökysymyksiä, elinkaariajattelua ja korjausrakentamisen edistämistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.