Rakennuskustannukset kasvussa

Rakennuskustannukset kasvoivat lokakuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 3,2 prosenttia. Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksin mukaan rakentamisen työkustannuksissa nousua oli 3,5 prosenttia, rakennustarvikkeiden hinnoissa 3,6 prosenttia ja muiden panosten hinnoissa 1,8 prosenttia.

Syyskuusta lokakuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi kohosi 0,4 prosenttia. Työpanosten hinta nousi 0,4 prosenttia, tarvikepanosten hinta 0,5 prosenttia ja muiden panosten hinta 0,3 prosenttia. Voimakkainta rakennuskustannusten kasvu oli sekä vuositasolla että syyskuusta lokakuuhun mitattuna teollisuus- ja varastorakennusten rakentamisessa. Viime vuoden lokakuuhun verrattuna kustannusten kasvua alalla kertyi 3,8 prosenttia ja syyskuuhun verrattuna 0,5 prosenttia.

Asuinkerrostalojen rakentamisessa kustannusten kasvu oli pienintä. Vuositasolla nousua kertyi 2,9 prosenttia ja syyskuusta lokakuuhun 0,4 prosenttia. Lokakuussa nousivat erityisesti puuikkunoiden ja -ovien hinnat sekä ilmastointikanavien, sähköputkituksen ja rasioinnin hinnat. Kasvu näkyi myös sähköjohtoteiden ja sähköjohtojen hinnoissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat