Mainos

Rakennusalan työntekijäpula pahenee edelleen

Uudellamaalla jo yli puolet yrityksistä pitää työvoiman saatavuutta huonona.

Rakennusalaa vaivaava työvoimapula on pahentunut edelleen. Talotekniikkaliiton suhdannekatsaus kertoo, että esimerkiksi Uudellamaalla jo noin 60 prosenttia yrityksistä pitää työvoiman saatavuutta huonona. Vain joka kymmenes yritys pitää sitä hyvänä.

Liiton mukaan työvoiman puute jarruttaa nykyisin merkittävästi muun muassa uusien töiden vastaanottamista. Tällä haavaa yritykset pystyvät vastaamaan noin 70 prosenttiin tarjouspyynnöistä. Pulaa on sekä työnjohdosta että asentajista.

- Tarjouksia pyytävien kannattaa nyt olla ajoissa liikkeellä. Lähivuosina korjausrakentajia tarvitaan rakennusten ikärakenteen vuoksi nykyistä merkittävästi enemmän. Taloyhtiön putket eivät päätöstä panttaamalla itsestään korjaannu, mutta tekijöiden löytäminen äkkilähtöön käy mahdottomaksi, liiton toimitusjohtaja Jari Syrjälä sanoo.

Täystyöllistävä tilauskanta on nyt Uudellamaalla runsaat kuusi ja puoli kuukautta, kun viime vuonna samaan aikaan tilauksia riitti neljäksi kuukaudeksi. Yhdeksän yritystä kymmenestä uskoo myös korjausrakentamisen lisääntyvän kevääseen tultaessa.

Talotekniikkaliiton suhdannekatsaukseen vastasi Uudeltamaalta noin 30 rakennusyritystä. Katsaus julkistettiin tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.