Mainos

Rakennus romahti Manhattanilla

Useita ihmisiä on loukkaantunut romahduksessa, joka johtui todennäköisesti kaasuräjähdyksestä. Mahdollisista kuolonuhreista ei vielä ole tietoa.

Ilmeisesti kaasuvuodosta aiheutunut räjähdys säikäytti New Yorkin asukkaat pahanpäiväisesti. Rakennuksen räjähdyksessä loukkaantui ainakin 15 ihmistä, joista osa vietiin sairaalahoitoon.

Nelikerroksinen rakennus Manhattanin Upper East Sidella sortui täysin räjähdyksen voimasta. Rakennus syttyi tuleen ja paksua mustaa savua nousi korkealle.

- Räjähdys oli valtava ja vavisutti kaikkea. Ajattelimme, että New York on jonkin terrori-iskun kohteena. Olin valtavan peloissani, kuvaili tuhoutuneen rakennuksen lähistöllä asuva Vivian Horan.

Paloviranomaiset kertoivat pian räjähdyksen jälkeen, että onnettomuuden aiheutti todennäköisimmin kaasuvuoto. Kaasu- ja sähköyhtiö Con Edison kertoi saaneensa alueelta ilmoituksia kaasuvuodosta jo ennen räjähdystä. Kaupungin paloviranomaiset kertoivat epäilevänsä, että räjähdyksen taustalla olisi ollut itsemurhayritys.

Jonkin verran soittoja hälytyskeskukseen ehti silti tulla terrori-iskua pelänneiltä kansalaisilta. New York on ollut vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen korotetussa valmiustilassa. Viime viikolla liittovaltion poliisi FBI kertoi paljastaneensa kaupunkiin suunnitellut terrorijuonen.

Myös Valkoinen talo kiirehti pian räjähdyksen jälkeen kertomaan arvionsa, jonka mukaan räjähdyksellä ei ollut yhteyttä terrorismiin.

Kolmikerroksinen asuintalo, jossa oli naapureiden mukaan myös ainakin lääkärin vastaanotto, sijaitsi Manhattanin Upper East Sidella Madison Avenuen ja Park Avenuen välissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.