Mainos

Rakennuksia, rakennuksia – Helsinkiin upotetaan miljardeja

Eri puolilla pääkaupunkiseutua on käynnissä rakennushankkeita miljardien eurojen edestä.

Kahteen vanhaan tavarasatamaan, Jätkäsaareen ja Kalasatamaan, rakennetaan kumpaankin käytännössä uutta kaupunginosaa.

Kalasatamaan nousee asuinhuoneistoja seuraavien kahdenkymmenen vuoden aikana 20 000 uudelle asukkaalle sekä lisäksi työpaikkoja tuhansille uusille ihmisille.

Samoin Jätkäsaareen rakennetaan asuntoja 16 000 asukkaalle ja niin ikään työtiloja tuhansille.

– Kalasataman projekti on yksi suurimpia rakennushankkeita, mitä Helsingissä on koskaan toteutettu, kertoo Kalasataman aluerakennusprojektin johtaja Hannu Asikainen.

Kalasatamaan nousee paitsi asuin- ja liiketiloja, myös muun muassa kauppakeskus ja sosiaali- ja terveysasema. Kalasataman keskusalue rakentuu metroaseman ympärille.

Vaikka rakennustyöt kummallakin alueella ovat edelleen kesken ja jatkuvat vielä vuosikymmenten ajan, ensimmäiset asukkaat muuttivat Jätkäsaareen heinäkuun alussa ja Kalasatamaan ensimmäiset muuttavat syyskuussa.

Kerrostalot nousevat, vaikka talous huojuu

Kymmeniä tuhansia asuntoja ja liiketiloja nousee ennen kaikkea yksityisten rakennusyritysten voimin. Yrittäjät ovatkin sitoutuneet toteuttamaan satojen miljoonien eurojen työt talouden epävarmuudesta huolimatta.

– Kun kaupunki luovuttaa tontin rakennuttajalle, siinä kohtaa se sitoutuu toteuttamaan sen, mitä kaupunki on velvoittanut tontille tekemään, kertoo Asikainen.

Länsimetro etenee suunnitellusti

Käynnissä olevien asuntorakennushankkeiden lisäksi käynnissä on myös massiivisia liikennehankkeita. Neljäntoista kilometrin pituinen länsimetron tunnelityö etenee maan alla aikataulussa.

– Louhintatyöt etenevät suunnilleen kilometrin kuukaudessa, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Myös metron rakennustyöt kestävät useamman vuoden, liikenneyhteyden on määrä olla valmis vuonna 2014.

Kokkisen mukaan euroalueen talouskriisistä on ollut heidän rakennusurakalleen oikeastaan vain etua - maltillisesti kohonnut rakennuskustannusindeksi kun on pitänyt monet hankkeet budjetissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.