Mainos

Rakeet vaurioittivat Nasan avaruussukkulaa

Eilisen raekuuron aiheuttamat vauriot huomattiin, kun avaruussukkula Atlantista huoltavat insinöörit tutkivat sukkulaa kauko-ohjattavilla kameroilla.

Avaruussukkula Atlantis on vaurioitunut kovassa raesateessa. Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan mukaan on mahdollista, että vauriot viivästyttävät sukkulan ensi kuuksi kaavailtua lähtöä avaruuteen.

Kennedyn avaruuskeskuksen alueella Floridassa raivosi myöhään eilen voimakas ukkosmyrsky. Vaikka sukkula on suurelta osin suojattu metallirakenteilla, ovat polttoainetankki ja kaksi rakettimoottoria säiden armoilla.

Sukkulaa huoltavat insinöörit huomasivat vauriot tänään tutkiessaan sukkulaa kauko-ohjattavilla kameroilla. Sukkulan on määrä lähteä avaruuteen ensi kuun puolivälissä ja viedä kansainväliselle ISS-avaruusasemalle uusi voimanlähde.

Nasa on kuluttanut yli miljoona dollaria korjatakseen polttoainetankkien vikoja sen jälkeen kun seitsemän astronauttia sai surmansa avaruussukkula Columbian räjähdettyä paluumatkalla ilmakehään vuonna 2003. Turman aiheutti polttoainetankista irronnut eristeen kappale, joka vaurioitti sukkulan siiven rakenteita.

Vuonna 2003 avaruussukkulassa huomattiin myös pienempiä ja varsin noloja vikoja. Lähtövalmis sukkula jouduttiin palauttamaan takaisin korjaamohalliin sen jälkeen kun tikat olivat hakanneet kymmenittäin reikiä avaruussukkulan eristeisiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.