Rakastu joogaan, löydä itsesi

AVAn Namaste jooga -ohjelman opettaja Kate Potterin suurin vahvuus opettajana syntyy väsymättömästä harjoittelusta ja halusta siirtää kehon hyvinvoinnin oppeja eteenpäin.

– Joka päivä joogamatollani toivon ihmisten elävän myötätunnossa ja rauhassa toisia kohtaan. Toivon mielen voimaa, kehon terveyttä ja sitä kautta säteilevää elämää, hatha vinyasa -harjoituksista namaste joogansa kehittänyt Potter sanoo.

Jo kahdeksanvuotiaana kanadalainen Kate Potter hurahti tanssimiseen. Siitä alkoi päivittäinen hyvän olon tavoittelu liikunnalla, vaikka hän ei vielä pitkään aikaan tiennyt, että lopulta jooga tulisi viemään hänen sydämensä. 19-vuotiaana Potter lähti opiskelemaan intialaista tanssia lajin synnyinseuduille, missä hän ihastui intialaiseen kulttuuriin ja tapasi ensimmäisen joogaopettajansa Swami Chinmayanandan. Tuolloin Potter pääsi kuuntelemaan Dalai Laman puheita ja vakuuttui siitä, että mielen ja kehon hallinta joogan ja meditaation avulla olivat häntä varten.

Onnellisen elämän lähteen joogan avulla löytänyt Potter uskoo, että joogaan negatiivisesti suhtautuvat ihmiset pelkäävät sen fyysisyyttä ja omien rajojensa koettelemista.

Kokeneella joogilla onkin hyviä neuvoja kaikille, jotka haluaisivat aloittaa joogaharrastuksen, mutta eivät ole sitä vielä uskaltaneet tehdä.

1. Etsi joogaopettaja, joka inspiroi sinua tuntemaan itsesi voimakkaaksi ja valaa vahvaa uskoa myös fysiikkasi kestävyyteen ja kykeneväisyyteen.

2. Älä lähde ensimmäiselle joogatunnille, joka eteesi sattuu. Ota selvää erilaisista joogavaihtoehdoista ja löydä itsellesi sopivin. Kaikki joogatyypit eivät ole mahdottoman raskaita.

3. Jos et halua opetella joogaa ryhmässä, osta kotiin harjoitus-DVD ja kun tunnet hallitsevasi perusasiat, hakeudu tunnille missä opettaja tukee ja auttaa sinua kehittymään lisää.

Kate Potterin kehittämässä namaste joogassa tavoitellaan kehon hallintaa, kulmakiviä ovat hengitys ja eri asennot. AVAlla nähtävässä sarjassa joogataan hätkähdyttävän kauniissa maisemissa rauhallisen musiikin tahdissa. Kaikki harjoitukset sopivat niin aloittelijoille kuin pidemmälle ehtineille harrastajille

Namaste jooga AVAlla jokaisena arkipäivänä klo 10.45.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja