Mainos

Rakastettu kulkuri ihastuttaa Tennispalatsissa

Knallista, kepistä, eriparisista vaatteista ja viiksistä tunnetun hahmon, Chaplinin kulkurin ensiesiintymisestä tuli hiljattain 100 vuotta täyteen.

Sam Stourdzén kuratoima Chaplin kuvissa-näyttely on kierrellyt maailmaa ja hiljattain Helsingin taidemuseo on saanut sen Suomeen.

– Sisältötyöryhmämme vieraili näyttelyssä Moskovassa. Heille tuli heti ajatus siitä, kuinka näyttely yhdistää hienosti kuvataiteen ja elokuvan, ja sopii näin erinomaisesti Tennispalatsiin, kertoo Helsingin Taidemuseon tiedottaja Karri Buchert.

Brittislummista Hollywoodiin

Näyttely käsittelee Charlie Chaplinin koko elämää - sen kohokohtia, ensimmäisiä teatterivuosia ja elämää parrasvalojen sammuttua.

Tennispalatsin toiseen kerrokseen astuessa vierailija kuulee heti kauniita musiikkiotteita ja palasen Diktaattorin tunnettua loppupuhetta. Näyttelyssä pääsee tutustumaan brittiläisen monilahjakkuuden vaikutuksiin maailmalla ja Suomessa.

Ja jos oma sisäinen koomikko tuntee visiitin aikana kutsua, on näyttelyssä mahdollista itse kokeilla kulkurin vetimiä. Näyttely on nyt ollut auki reilun kuukauden.

–Kiinnostus on ollut suurta kaikenikäisillä, ja kävijöitä tähän mennessä ehtinyt olla jo noin 14 000.

Liioittelematta legenda

Näyttely sisältää myös alkuperäisiä elokuvajulisteita, kilpailukuvia ja sarjakuvalehtiä. Ne osoittavat, kuinka 1910- ja 20-luvulla syntyneen tyylin mukaan Hollywood-tähtien julkisuutta alettiin käyttämään markkinointikeinona.

Chaplinin suosio hyppelehti hieman skandaalihuhujen aikaan, mutta miestä voi liioittelematta kutsua legendaksi. Näyttely on kaunis yhdistelmä valokuvia ja liikkuvaa kuvaa, ja Chaplinin teosten tavoin, se yhdistelee taidokkaasti surua ja huumoria.

Chaplin kuvissa on mahdollista kokea Tennispalatsilla 13.7.2014 asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.