Mainos

Rakastaa saksanpaimenkoiria, tykkää maapähkinöistä – näin FBI kuvaa etsityimpiä rikollisia

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi etsii kuumeisesti ihmisiä, joita epäillään erittäin vakavista rikoksista.

FBI pitää listaa kymmenestä etsityimmästä rikollisesta, joiden joukossa on perheensä tappaneita rikollisia ja Meksikon huumekartellin alaisuudessa toimivan rikollisjengin johtaja.

Amerikkalaiseen tapaan rikollisten löytymiseen johtavista vihjeistä tarjotaan jopa satojen tuhansien dollarien palkkioita. Yhden rikollisen osalta vihjepalkkio on jopa miljoona dollaria.

1) Robert William Fisher

Fisheriä ei ole saatu oikeuden eteen vastaamaan muun muassa kolmesta murhaepäilystä. Hänen epäillään murhanneen vaimonsa ja kaksi lastaan vuonna 2001 Arizonan Scottsdalessa.

Verityön päätteeksi Fisherin epäillään räjäyttäneen perheen kotitalon.

Fyysisesti hyvässä kunnossa olevan miehen tärkeimpiä tuntomerkkejä on kultainen etuhammas. Lisäksi hän kävelee poikkeuksellisen ryhdikkäästi vanhan selkävamman takia. Miehen kerrotaan olevan ahkera purutupakan kuluttaja.

Fisherillä on siteitä muun muassa Floridaan ja New Mexicoon. FBI:n mukaan miehellä saattaa olla mukanaan useita tuliaseita.

Vihjepalkkio: 100 000 dollaria.

2) Yaser Abdel Said

Yaser Abdel Saidin epäillään olleen osallisena teini-ikäisten tytärtensä murhaan. Tyttöjä ammuttiin lukuisia kertoja Texasin Irvingissä vuonna 2008.

FBI uskoo, että Said muuntelee ulkonäköään estääkseen tunnistamisensa. Hän esimerkiksi käyttää tummia aurinkolaseja aina, sekä ulkona että sisällä.

Egyptiläissyntyisen Saidin arvellaan hakevan suojaa maanmiehiltään esimerkiksi New Yorkista, Texasista, Virginiasta, Kanadasta tai Egyptistä.

FBI:n mukaan Said tykkää asioida Denny's- ja IHOP-ravintoloissa ja hän polttaa pitkän mallisia Marlboro Lights -savukkeita. Said rakastaa koiria, erityisesti saksanpaimenkoiria. 

FBI uskoo hänen kantavan asetta mukanaan.

Vihjepalkkio: 100 000 dollaria.

3) Jason Derek Brown

Jason Derek Brownin epäillään murhasta ja asellisesta ryöstöstä. Epäilyjen mukaan hän ampui arvokuljetusauton kuljettajan elokuvateatterin edessä Phoenixissa Arizonassa vuonna 2004. Brown karkasi paikalta rahat mukanaan.

Brown puhuu sujuvaa ranskaa ja hänellä on kaupallisen alan tutkinto. FBI:n mukaan hän on muun muassa taitava golfari ja lumilautailija. Hän nauttii huomion keskipisteenä olemisesta ja vierailee usein yökerhoissa, joissa hän pitää kalliiden autojensa ja veneidensä esittelystä.

Brown kuuluu mormonikirkkoon ja hänellä on siteitä Kaliforniaan ja Utahiin. Aiemmin hän on matkaillut esimerkiksi Ranskassa ja Meksikossa.

Hänellä saattaa olla Glock-merkkinen käsiase.

Vihjepalkkio: 200 000 dollaria.

4) Fidel Urbina

Fidel Urbinaa etsitään murhasta ja raiskauksesta epäiltynä. Hänen epäillään hakanneen, raiskanneen ja kuristaneen naisen kuoliaaksi Chicagossa vuonna 1998. Naisen ruumis löytyi poltettuna auton takakontista.

Teko tapahtui, kun Urbina oli vapaalla takuita vastaan. Hänet oli pidätetty epäiltynä toisen naisen pahoinpitelystä ja raiskaamisesta.

FBI:n mukaan Urbina saattaa olla Meksikon Durangossa.

Vihjepalkkio: 100 000 dollaria

5) William Bradford Bishop Jr

Willian Bradford Bishop Jr:ää epäillään vuonna 1976 tapahtuneista veriteoista. Miehen epäillään murhanneen astalolla vaimonsa, äitinsä ja kolme poikaansa Bethesdassa Marylandissa.

Epäilyjen mukaan hän siirsi ruumiit veriteon jälkeen Columbiaan Pohjois-Carolinaan, missä hän hautasi ne maahan ja sytytti palamaan. 

Bishop oli vuosikymmeniä sitten kova ulkoilemaan ja harrasti muun muassa patikointia, kalastusta, uimista ja moottoripyörällä ajelua. Hänellä oli runsaasti retkeilykokemusta Afrikasta. Siellä hän suoritti myös lentolupakirjan.

Bishop on suorittanut kaksikin korkeakoulututkintoa, toisen arvostetussa Yalen yliopistossa. Hänet tunnettiin erittäin innokkaana lukijana ja hän on saattanut pitää päiväkirjaa.

Bishop kärsi aikanaan erittäin pitkäkestoisesta unettomuudesta, minkä takia hän on saanut psykiatrista hoitoa ja lääkkeitä masennukseen.

Hän on pitänyt viskin ja viinin juomisesta sekä maapähkinöiden ja tulisen ruoan syömisestä.

Bishopia on kutsuttu intensiiviseksi ja itseriittoiseksi ihmiseksi, jolla oli taipumus saada väkivaltaisia kohtauksia. Hän on arvostanut järjestystä ja siisteyttä ympärillään. 

Vihjepalkkio: 100 000 dollaria. 

6) Victor Manuel Gerena

Victor Manuel Gerenaa etsitään epäiltynä aseellisesta ryöstöstä, joka tapahtui Connecticutissa vuonna 1983.

Ryöstö kohdistui turvallisuusalan yritykseen ja ryöstösaalis oli kaikkiaan seitsemän miljoonaa dollaria. Samalla hänen epäillään ottaneen kaksi työntekijää panttivangeiksi.

Gerenan epäilleen uhkailleen vankeja aseella, laittaneen heille käsiraudat ja pistäneen heihin ainetta, jonka oli tarkoitus pitää heidät hallinnassa.

Vihjepalkkio: Miljoona dollaria

7) Eduardo Ravelo

Eduardo Ravelo on rikollispomo, jota epäillään muun muassa huumausainerikoksista. Hän johtaa Barrio Azteca -rikollisjärjestöä, jonka epäilleen toimivan meksikolaisen Vicente Carrillo Fuentes -huumekartellin alaisuudessa.

FBI epäilee, että Barrio Azteca on vastuussa useista kartellin tilaamista murhista. Ravelolla tiedetään olevan siteitä Meksikoon ja Texasin El Pasoon.

FBI epäilee, että Ravelo on saattanut käydä kauneusleikkauksessa ja muuttaa sormenjälkiään.

Vihjepalkkio: 100 000 dollaria.

8) Alexis Flores

Alexis Floresia epäillään 5-vuotiaan tytön kidnappaamisesta ja murhaamisesta.

Tyttö katosi Pennsylvanian Philadelphiassa heinäkuun lopulla vuonna 2000 ja hänet löydettiin parin viikon päästä kuristettuna lähellä sijaitsevasta asunnosta.

Floresilla on yhteyksiä Hondurasiin.

Vihjepalkkio: 100 000 dollaria

9) Glen Stewart Godwin

Unlawful Flight to Avoid Confinement - Murder, Escape

Glen Stewart Godwin karkasi Folsomin vankilasta Kaliforniassa vuonna 1987. Hän oli tuolloin suorittamassa rangaistusta murhasta.

Samana vuonna hänet otettiin kiinni Meksikon Puerto Vallartassa huumeiden salakuljetuksesta epäiltynä. Hänet passitettiin suorittamaan rangaistustaan vankilaan Guadalajaraan. Vuonna 1991 hänen epäillään tappaneen toisen vangin ja karanneen tästäkin vankilasta.

Sujuvaa espanjaa puhuvan miehen epäillään matkustelevat ympäri Keski- ja Etelä-Amerikkaa. Hänen epäillään sotkeutuneen huumebisnekseen.

Vihjepalkkio: 100 000 dollaria.

10) Semion Mogilevich

Semion Mogilevichia epäillään useiden miljoonien eurojen petoksesta. Hänen epäillään olleen mukana jutussa, jossa tuhansilta sijoittajilta huijattiin rahaa vuosien 1993 ja 1998 välillä. Menetetty summa oli yhteensä 150 miljoonaa dollaria.

Mogilevichilla saattaa olla parta ja mahdollisesti myös viikset. Hänet tunnetaan ketjupolttajana.

Mogilevichillä on ainakin Venäjän, Israelin, Ukrainan ja Kreikan passit.

Vihjepalkkio: 100 000 dollaria.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.