Mainos

Rajut taistelut jatkuivat Somaliassa

Punaisen Ristin arvioiden mukaan tämän viikon taistelut ovat olleet rajuimmat 15 vuoteen. Yhteenotoissa on kuollut ainakin 80 ihmistä ja 300 on haavoittunut.

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa kiivaat yhteenotot kapinallisten ja Etiopian tukemien hallituksen joukkojen kesken ovat jatkuneet jo kolmatta päivää. Raskas tulitus puhkesi kaupungissa jo aamunkoitteessa, ja päivän mittaan sadoittain kaupungin asukkaita pakeni taistelujen alta maaseudulle.

Kansainvälinen avustusjärjestö Punainen Risti arvioi, että päättyneen viikon taistelut ovat olleet rajuimmat 15 vuoteen.

Etiopia ilmoitti eilen surmanneensa ainakin 200 kapinallista. Tietoa ei ole voitu varmistaa puolueettomista lähteistä.

Mogadishun sairaaloista saatujen tietojen mukaan viime päivien yhteenotoissa on kuollut 80 ihmistä ja ainakin 300 haavoittunut.

Pakolaisia pidätetty

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää Keniaa, Etiopiaa, Somaliaa ja Yhdysvaltoja satojen Somalian konfliktia paenneiden ihmisten nurjasta kohtelusta. Järjestön mukaan maat ovat syyllistyneet muun muassa laittomiin pidätyksiin ja karkotuksiin.

Järjestön keräämien tietojen mukaan Kenian turvallisuusjoukot ovat pidättäneet viime joulukuusta lähtien ainakin 150 ihmistä Somalian rajalla. Vangitut on siirretty Nairobiin, missä Yhdysvallat ja muut maat ovat kuulustelleet heitä. Vangitut on pidetty eristyksissä ilman mahdollisuutta asianajajaan.

Lisäksi kymmeniä ihmisiä on kateissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.