Mainos

Rajut pyörremyrskyt tappaneet kymmeniä USA:ssa

Kymmeniä ihmisiä on kuollut ja satoja loukkaantunut Yhdysvaltoja riepotelleissa pyörremyrskyssä.

Sadat ihmiset Yhdysvaltojen keski-ja itäosia runnellut voimakas myrskyrintama on surmannut kymmeniä ihmisiä. Tennesseen, Ohion, Alabaman ja Kentuckyn osavaltioiden läpi pyyhkäissyt rajuilma toi mukanaan pyörremyrskyjä, golfpallon kokoisia rakeita ja erittäin voimakkaita myrskytuulia.

Tuoreimman laskelman mukaan kuolleita on ainakin 33, loukkaantuneita toistasataa. Uhrimäärän pelätään nousevan, kun etsinnät pääsevät kunnolla käyntiin. Tennesseessä kuoli ainakin16 ihmistä, viitisenkymmentä oli yhä kateissa yksinomaan Mossy Groven pikkukylässä.

Viranomaisten mukaan kokonaisia pikkukyliä pyyhkiytyi olemattomiin myrskyn raivossa. Tuhannet taloudet olivat ilman sähköä ympäri Keskilännen aluetta.

Pyörremyrskyjä havaittiin ainakin 45 kappaletta. Myrskyrintama eteni tämän päivän aikana itärannikolle ja esimerkiksi Washingtonin ympäristössä oli voimassa lukuisia pyörremyrskyvaroituksia.

Kylmä ilmamassa törmäsi ajankohtaan nähden varsin lämpöiseen ja kosteaan ilmamassaan, ja tämä aiheutti rajuilmat. Ilmiö on varsin tyypillinen marraskuussa, vaikka varsinainen pyörremyrskyaika on keväällä ja kesällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.