Mainos

Rajut otteet tallentuivat kameralle Afganistanissa – poliisi löi lasta aseella

Kansainvälinen yhteisö haluaa siirtää turvavastuun Afganistanissa sen omille viranomaisille samalla, kun korostetaan naisten ja lasten oikeuksia. Lasten pahoinpitely on kuitenkin maassa arkipäivää.

Tämän sai huomata myös Pohjois-Afganistanin maaseudulla vieraillut MTV3 Uutisten toimittaja Kari Lumikero. Hän joutui todistamaan välikohtausta, jossa afganistanilaispoliisi löi aseella lasta.

Tilanne sai alkunsa, kun suomalais-ruotsalainen rauhanturvaajajoukko vieraili paikallisella poliisiasemalla.

Uteliaat afgaanilapset parveilivat kylään saapuneiden sotilaiden ja toimittajien ympärillä, kunnes paikallinen poliisimies hyppäsi auton lavalta ilman ennakkovaroitusta.

Poliisi huitaisi rynnäkkökiväärillä pakenevaa poikaa selkään ja jahtasi juoksevia lapsia hetken aikaa. Lopulta hän heitti suuren, kuivuneen multakokkareen kohti pikkutyttöä.

Poliisipäällikkö: Yritämme näin välttää onnettomuuksia

Myöhemmin poliisipäällikkö perusteli karkaamista lasten kimppuun:

– Emme halua, että lapset kiipeilevät ulkomaisten ystäviemme ajoneuvojen päälle. Haluamme estää lasten tulemisen liian lähelle onnettomuuksien välttämiseksi, sanoo Sholgaran poliisipäällikkö Abdul Latif.

Ajoneuvosaattueen johtaja oli ruotsalainen eversti Mikael Claesson, joka oli tullut Sholgaraan nimenomaan tapaamaan piirin poliisijohtoa. Hän oli järkyttynyt näkemästään ja huomautti asiasta tapaamisen jälkeen poliisipäällikölle, joka lupasi välittää viestin eteenpäin miehistölle.

Everstin mukaan ruotsalaissotilaat eivät kuitenkaan voi suoraan puuttua tällaiseen tilanteeseen.

Lumikeron mukaan pienissä kylissä lapset ovat joskus intoutuneet heittämään sotilaita kivillä. Tällaisilta välikohtauksilta ja mahdollisilta vahingoilta afganistanilaiset viranomaiset haluavat välttyä, vaikka tällä kertaa kaikki vieraat olivat varustautuneet kypärillä ja suojaliiveillä.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu (Seitsemän uutiset 3.2.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.