Mainos

Rajut opiskelijamielenosoitukset jatkuvat Chilessä

Ilmaista yliopistokoulutusta vaativat opiskelijat ovat jälleen ottaneet yhteen poliisin kanssa Chilen pääkaupungin Santiagon kaduilla. Eilisillan mielenosoitukseen osallistui ainakin noin 25 000 ihmistä. Mielenosoitukset jatkuvat jo toista päivää.

Eilen protesti päättyi väkivaltaisesti satojen naamioituneiden mielenosoittajien alettua heitellä poliisia kivillä ja molotovin koktaileilla. Lisäksi mielenosoittajat hyökkäsivät huoltoasemalle, pystyttivät barrikadeja ja sytyttivät renkaita palamaan. Poliisi vastasi mellakointiin kyynelkaasulla ja vesitykeillä. Tiistaista lähtien ainakin yli 370 ihmistä on pidätetty väkivaltaisuuksien johdosta eri puolilla maata.

Chilessä on nähty kiivaita opiskelijamielenosoituksia viime toukokuusta alkaen. Viime viikkoina hiljenneet protestit ovat nyt jälleen kiihtymässä hallituksen ja opiskelijoiden välisten neuvotteluiden kariuduttua. Chilen Opiskelijaliitto on kutsunut koolle kahden päivän mielenosoituksen. Protesteja tukevat myös noin 70 muuta järjestöä, mukaan lukien Chilen suurin ammattiliitto ja opettajajärjestö.

Hallitus on tuominnut väkivallan ja vandalismin sekä uhannut kiristää turvatoimia. Hallituksen mukaan opiskelijat ovat radikaaleja, joiden kanssa on turha neuvotella. Opiskelijoiden johto puolustautuu toteamalla mielenosoitusten sujuneen pääosin rauhallisesti, ja syyttämällä levottomuuksista vain pientä tappelunhaluista joukkoa.

Opiskelijat vaativat ilmaista koulutusta aina alakoulusta yliopistoon saakka. Tällä hetkellä ainoastaan 40 prosenttia chileläisistä on oikeutettuja ilmaiseen koulutukseen vanhempien tulojen perusteella.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.