Rajun uhkauksen kohteeksi joutunut ministeri Kulmuni MTV Uutisille: "Asioista saa olla eri mieltä, mutta jos kyseenalaistetaan ihmisten oikeus elämään..."

LIVE

Elinkeinoministeri Katri Kulmini (kesk.) kertoo yllättyneensä häneen henkeen kohdistuneesta uhkauksesta Twitterissä. Kulmuni sanoo, ettei kenenkään pidä hyväksyä eikä sietää ihmisten henkeen kohdistuvaa uhkailua.

Kulmunia uhattiin Twitterissä polttamisella. Uhkaus liittyi keskusteluun uutisesta, jossa Kulmuni kertoi pitävänsä turpeen polttamista perusteltuna. Asia on poliisin selvitettävänä.

– Asiosta saa olla eri mieltä ja kaikkien meidän tavoitteena on hallitusohjelman mukaiset kirjaukset hiilineutraalista Suomesta. Mutta jos julkisessa tehtävässä joutuu kokemaan ihmisen henkeen käyvää uhkailua, niin sitä ei kenenkään pidä hyväksyä, sietää, eikä sellaista saa tapahtua, Kulmuni sanoo.

– Asia on viranomaiskäsittelyssä. Toivon, ettei kenenkään kohdalle osuisi enää tällaisia tulevaisuudessa.

Kulmunin mukaan niin poliitiikassa kuin muissa julkisissa tehtävissä toimivien uhkailun suhteen tulisi olla nollatoleranssi.

– Kannustan kyllä kollegoitani niin valtuustosaleissa kuin parlamentissa ja muualla julkisissa tehtävissä, että tällaisille on nollatoleranssi ja ne raportoidaan aina viranomaisille eteenpäin.

Kulmuni yllättyi rajusta uhkauksesta.

– Kieltämättä. Ja kyllä se minusta jotain meidän yhteiskunnasta kertoo ja se on hyvin huolestuttavaa ja surullista, Kulmuni sanoo.

Kulmunin mukaan myös laajempi julkinen keskustelu aiheesta on paikallaan. Siitä, mitä alati kehittyvässä sosiaalisessa mediassa saa sanoa ja mitä ei. 

– Asioista saa olla eri mieltä, mutta jos kyseenalaistetaan ihmisten oikeus elämään, niin se on vapaan yhteiskunnan fundamentteja ja perusteita vastaan. Siksi olisi hyvä, että hyvistä käytöstavoista ja normeista pidettäisiin kiinni, Kulmuni toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja