Mainos

Rajuja yhteenottoja palestiinalaisleirillä Libanonissa

Libanonilaissotilaat ottivat yhteen al-Qaida -verkostoon kuuluvan ryhmän kanssa. Taisteluja käytiin pakolaisleirissä ja kaupungin kaduilla. Syyria on sulkenut Libanonin vastaisia raja-asemiaan levottomuuksien pelossa.

Libanonissa on kuollut lähes 50 henkeä, kun Libanonin sotilaat ja palestiinalaiset ääriainekset ovat ottaneet rajusti yhteen Pohjois-Libanonissa, kertovat turvallisuuslähteet.

Taisteluja käytiin Tripolin satamakaupungin lähellä sijaitsevassa palestiinalaisten pakolaisleirissä ja kaupungin kaduilla.

Kuolleiden joukossa oli 23 libanonilaissotilasta ja neljä al-Qaida-verkostoon yhteyksissä olevan Fatah al-Islam -ryhmän jäsentä, kertoivat turvallisuuslähteet. Lääkintälähteiden mukaan yhteenotoissa sai lisäksi surmansa neljä siviiliä, joista kaksi oli lapsia.

Taistelujen tauottua iltapäivällä Fatah al-Islam varoitti ryhtyvänsä tuhoisiin toimiin, jos Libanonin armeija ei lopeta provokaatioitaan. Fatah al-Islamilla sanotaan olevan yhteyksiä terroristiverkosto al-Qaidaan, ja Libanonin hallituksen mukaan Syyria tukee järjestöä.

Turvallisuuslähteiden mukaan taistelut saivat alkunsa sen jälkeen, kun Libanonin turvallisuusjoukot olivat tehneet Tripolissa kotietsintöjä jäljittäessään syyllisiä eilen tehtyyn pankkiryöstöön.

Taistelut levisivät pian Nahr al-Baredin pakolaisleiriin kaupungin liepeillä. Libanonin viranomaiset ovat tiukentaneet leirin valvontaa sen jälkeen kun kahta leirin asukasta vastaan on nostettu syyte Beirutissa tehdystä pommi-iskusta.

Palestiinalaislähteen mukaan taisteluissa haavoittui lisäksi toistakymmentä ihmistä.

Syyria sulki rajojaan

Libanonin pääministeri Fuad Siniora sanoi, että väkivaltaisuuksilla yritetään horjuttaa maan vakautta.

- Hyökkäykset Libanonin armeijaa vastaan ovat vaarallinen yritys horjuttaa maan turvallisuutta, pääministeri varoitti.

Syyria sulki väkivaltaisuuksien puhjettua Libanon vastaisia raja-asemiaan. Tärkein rajanylityspaikka pysyi kuitenkin avoimena.

Libanonin viranomaisten mukaan sunnalaisella Fatah al-Islam -ryhmällä on yhteyksiä Syyrian hallitukseen. Syyria kiistää väitteet. Ryhmän perustivat viime vuonna radikaalit palestiinalaiset, jotka erosivat Syyrian tukemasta Fatah al-Intifada -ryhmästä.

Libanonissa on 12 palestiinalaisleiriä, joissa asuu lähes 400 000 pakolaista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.