Mainos

Rajuja yhteenottoja Aby Sayyafin ja armeijan välillä

Kaksi Abu Sayyaf -muslimisissiryhmän jäseneksi epäiltyä kuoli ja neljä haavoittui sissien ja armeijan välisissä taisteluissa Basilanin saarella Filippiineillä tänään. Kolmea amerikkalaista ja kymmentä filippiiniläistä panttivankeinaan pitävä ryhmä on uhannut tappaa amerikkalaiset, ellei armeija pidättäydy hyökkäyksistä. Panttivankien kohtalosta ei ollut taisteluiden päätyttyä tietoa.

Armeijan mukaan haavoittuneet sissit on viety sairaalaan vangittuina. Osa ammuskeluun osallistuneista muslimeista pääsi pakenemaan. Filippiinien presidentti Gloria Macapagal Arroyo ilmoitti aiemmin saksalaiselle Der Spiegel -lehdelle antamassaan haastattelussa, että valtio ei suostu enää maksamaan lunnaita Abu Sayyafin hallussa olevista panttivangeista.

Libyalaislähteiden mukaan Arroyo on kuitenkin kääntynyt Libyan johtajan Muammar Gaddafin puoleen ja pyytänyt tältä apua panttivankien poissaamiseksi. Libyan rooli oli ratkaiseva, kun 21 länsimaista panttivankia -heidän joukossaan kaksi suomalaista- vapautettiin lunnaita vastaan Filippiineiltä viime vuonna. (STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.