Mainos

Rajuja mielenosoituksia Argentiinassa

Argentiinassa jatkuvat rajut mielenosoitukset väliaikaishallitusta vastaan.

Poliisi hajotti kyynelkaasulla, kumiluodeilla ja vesitykeillä Buenos Airesissa tuhansien ihmisten mielenosoituksen, jossa vaadittiin korruptiosta epäiltyjen väliaikaishallituksen edustajien eroa.

Jo eilen illalla sadat ihmiset osoittivat mieltään, ja tänä aamuna yksi väliaikaishallinnon korkea-arvoinen virkamies erosi. Argentiinan television mukaan osa mielenosoittajista tunkeutui maan parlamenttiin ja hajotti paikkoja ja sytytti verhoja palamaan. Argentiinalaisia suututtaa väliaikaishallituksen ilmoitus, jonka mukaan talletukset maksetaan rajoitusten poistamisen jälkeen uutena valuuttana. Sen arvo on jo laskenut, vaikkei se ole vielä käytössä.

Eronnut virkamies, Buenos Airesin entinen pormestari, kuului väliaikaishallituksen vähiten suosituimpiin henkilöihin. Hänen epäillään ottaneen lahjuksia pormestarikautenaan.

Viikko sitten Argentiinan presidentin Fernando de la Ruan oli erottava raivokkaiden mielenosoitusten jälkeen. Parlamentti valitsi väliaikaiseksi presidentiksi peronisteihin lukeutuvan Adolfo Rodriguez Saan, jonka on määrä toimia virassaan ensi maaliskuuhun asti.
(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.