Mainos

Rajuilma vaati uhreja Ranskassa

Eilisiltana Strasbourgissa riehunut myrsky on siirtynyt kohti Pariisia aiheuttaen liikennekaaoksen ja 150 ihmisen evakuoinnin kodeistaan lähellä Eiffel-tornia. Asukkaat evakuoitiin neljästä talosta varotoimenpiteenä, koska sadevesimassat olivat repineet viereisen kadun auki. Pariisissa ei ole kuitenkaan kukaan loukkaantunut. Lisää sateita on odotettavissa tänään Pariisia ympäröivälle Ile de Francen alueelle, jossa on suljettu useita maanteitä ennalta määräämättömäksi ajaksi.

Ainakin kymmenen ihmistä kuoli ja 85 loukkaantui myöhään eilisiltana myrskyn kaataessa suuren puun ihmisten päälle lähellä Strasbourgin kaupunkia. Loukkaantuneista 18:lla on vakavia vammoja. 67 ihmistä loukkaantui lievästi tai kärsii shokkitilasta. Myrskyä kuvailtiin "yllättäväksi, erittäin voimakkaaksi pyörremyrskyksi", kertoi uutistoimisto AFP.

Myrsky kaatoi suurikokoisen puun ihmisten päälle Strasbourgin puistossa, johon ihmiset olivat kokoontuneet seuraamaan teatteriesitystä. Pyörremyrsky riepotteli Strasbourgia noin kello 23 Suomen aikaa. Onnettomuuden pelastustöihin osallistui lähes 300 pelastustyöntekijää. Ranskan pääministeri Lionel Jospin on ilmaissut myötätuntonsa kuolonuhrien läheisille ja loukkaantuneille.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.