Mainos

Raju ukkosmyrsky runteli Budapestia

Neljä ihmistä sai surmansa, satoja loukkaantui ja useita on yhä kateissa rajuilman yllätettyä kansallispäivää viettäneet ihmiset Budapestissa. Myös yksi suomalainen loukkantui lievästi myrskyssä.

Ainakin neljä ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantunut Budapestiin eilen iskeneessä myrskyssä. Lisäksi yksi ihminen on edelleen kateissa, kun pelastustöitä on jatkettu Tonavalla.

Myrsky aiheutti pakokauhun kansallispäivää juhlineiden ihmisten joukossa. Rajuilma puhkesi, kun kaupungissa oli alkamassa ilotulitus. Näytöstä oli kerääntynyt seuraamaan yli miljoona ihmistä Tonavan silloille ja jokipenkereille.

Unkarin ilmatieteen laitos on ilmoittanut varoittaneensa ilotulituksen järjestäjiä lähestyvästä myrskystä, mutta säätä ei pidetty riittävänä syynä tapahtuman peruuttamiselle. Hallitus on päättänyt käynnistää tutkimukset, olisiko juhlallisuudet pitänyt keskeyttää ennen myrskyn tuloa.

Raju myrskynpuuska kesti vain noin parikymmentä minuuttia. Kova tuuli ja rankkasade kaatoivat puita, repivät kattoja ja heittelivät aluksia kaupunkia halkovan Tonavan aalloilla. Tuuli yltyi enimmillään melkein 28 metriin sekunnissa.

Puunrungot ja romu ovat haitanneet edelleen viikonlopun jälkeen liikennettä. Tänään Budapestissa onkin keskitytty tuhojen raivaamiseen.

Myrskyssä loukkaantui Suomen suurlähetystön tietojen mukaan yksi suomalainen. Loukkaantumisen aste oli lievä, sillä mies pääsi sairaalasta pois jo tänään, kertoo konsuliasiainhoitaja Raimo Pahkasalo. Muita suomalaisia kohdanneita vahinkoja ei ole tullut tietoon.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.