Raju taistelukohtaus vaati veronsa – Peter Franzén loukkaantui kuvauksissa

The Gunman -toimintaelokuvaa tähdittävä näyttelijä Peter Franzén kertoo fyysisesti rankkojen kuvausten johtaneen haavereihin. Suomalaistähden loukkaantuminen vaatii vielä operaation.

Suomalaisnäyttelijä Peter Franzén loistaa näyttävästi huhtikuussa ensi-iltansa saavassa toimintaelokuvassa The Gunman.

Pierre Morelin ohjaamassa,Sean Pennin, Javier Bardemin ja Jasmine Trincan tähdittämässä elokuvassa Franzén nähdään Penniä vastaan taistelevan pahiksen roolissa. Kyseessä ei suinkaan ole mikään pikkurooli, sillä suomalainäyttelijä on mukana elokuvan neljässä kohtauksessa ja hänellä on myös lukuisia repliikkejä.

Suurin osa Franzénin roolihahmon kohtauksista on hyvin fyysisiä. MTV.fi tapasi Franzénin keskiviikkona ja tähti kertoi elokuvan näyttävien taistelukohtausten kuvaamisesta.

Franzén saakin kunnian esitellä kuntoaan ja taistelutaitoaan elokuvan loppuvaiheen näyttävässä taistelukohtauksessa päätähti Pennin kanssa.

– Kuvauspaikalla oli tosi kuuma ja osa päivistä oli sellaisia, että ne sisälsivät neljä tuntia liikuntaa. Harjoittelimme kuvioita, että ei sitten loukkaisi toista. Niissä taistelukohtauksien kuvioissa saa olla aika täsmällinen, varsinkin kun ne vedetään yhteen putkeen. Se vaati tosi paljon keskittymistä.

Vaikka kuvauksissa huolehdittiin turvallisuudesta, kuumat oltavat ja pitkät päivät vaativat veronsa keskittymiseltä. Loukkaantumisilta ei siis vältytty.

– Yhtä taistelukohtausta kuvattiin noin viikon verran. Siellä oli 40 astetta lämmintä ja kyllähän siinä sitten sattui aika paljon haavereita, kun väsymys alkoi painaa. Olimme kuitenkin sillä mentaliteetillä, että "kokeillaan vielä kerran"  Jos menisi vielä vähä paremmin. Siinä sitten tapahtui vahinkoja.

Franzén kertookin loukanneensa olkapään kuvauksissa. Vaikka kuvauksista on jo aikaa, ei olkapää ole vielä kunnossa.

– Sain pienen vaurion olkapäähän. Se pitää jossain vaiheessa operoida, mutta kyllä se tuossa menee. Sieltä on lähtenyt pieni pala irti, mutta ei sen vakavampaa. Olihan se silloin vähän pipi.

– Hyvin turvallisesti me tehtiin, mutta yhteisestä päätöksestä teimme sitten vähä rajummin asioita. Halusimme siihen sitä nujuamista, että näyttäisi mahdollisimman aidolta. Kyllä me siinä taisimme onnistuakin, hän naurahtaa.

Juttuun upotetulla trailerilla Franzén vilahtaa noin kohdassa 01.27 ja 01.43.

The Gunman elokuvateattereissa 24. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat