Raju paljastus: Perämies hyllytettiin koulutuksessa - Lufthansa tiesi

Germanwingsin koneen päin vuorta ohjanneen perämiehen terveydestä on saatu uusia tietoja.

Lufthansa tiesi perämiehen terveysongelmista, mutta ei kertonut niistä vielä eilen. Tämä ilmenee siitä, että Lufthansa oli luovuttanut tiedon miehen viime aikoihin saamasta psykiatrisesta hoidosta ilmailualan viranomaisille. Asiasta kertoo saksalaislehti Bild.

Perämies Andreas Lubitz  oli kärsinyt vakavasta masennuksesta kuusi vuotta sitten lentokoulutuksessa Arizonassa. Hän sai masennukseen hoitoa yhä ennen turmaa.

Kuusi vuotta sitten hänet oli todettu koulutuksessa tilapäisesti soveltumattomaksi lentämään, kertoo saksalainen Bild-lehti.

Lehti siteeraa Saksan ilmailualan viranomaisten tietoja. Lehden mukaan Germanwingsin emoyhtiö Lufthansa oli antanut tiedot nykyisestä hoidosta viranomaisille.

Bildin mukaan Lubitz oli vuonna 2008 kärsinyt masennuksesta ja paniikkihäiriöstä.

Uuden tiedon valossa Lufthansan eilen antamat tiedot Lubitzin terveydentilasta olivat epätarkkoja.

Lufthansan edustaja sanoi eilen tiedotustilaisuudessa, että lentäjä oli täysin kykeneväinen lentämään ilman mitään rajoituksia.

– Hän oli sataprosenttisen kykeneväinen lentämään ilman rajoituksia tai muita heikkouksia, Lufthansan pääjohtaja sanoi.

Lufthansa kertoi julkisuuteen, että perämies oli keskeyttänyt koulutuksen joksikin ajaksi, mutta jakson jälkeen Lubitz oli suorittanut vaadittavat psykologiset testit ilman ongelmia. 

The Times -lehden mukaan Lufthansaa saattaa odottaa yli 136 miljoonan euron vahingonkorvausvaateet.


Lue myös:

    Uusimmat