Mainos

Raju nousu Tokion pörssissä

Osakekurssit kohosivat Tokion pörssissä tänään yli viisi prosenttia, mikä on kuluvan vuoden toiseksi suurin päivänousu. Välittäjien mukaan erityisesti julkiset ja eläkerahastot liikkuivat markkinoilla ja kattoivat lyhyitä positioitaan. Kursseja mittaava Nikkei-indeksi hypähti 747,15 pistettä eli 5,32 prosenttia ylöspäin 14790, 06 pisteeseen.

Tokion pörssi lähti nousuun sen jälkeen kun Japanin hallituslähteet olivat kertoneet valtiovarainministeri Kiichi Miyazawan kertoneen viikonvaihteessa, että pörssi on saavuttanut käännekohdan ja lähtee nyt nousuun. Välittäjien mukaan kurssinousun taustalla olivat kuitenkin enemmän tekniset syyt kuin toiveet talouden paranemisesta.

Myös muualla Aasiassa pörssikurssit olivat voimakkaassa myötätuulessa. Hongkongissa nousu oli noin 9 ja Singaporessa 7,9 prosenttia. Hurjinta nousu oli Malesiassa, jossa valuuttasäännöstelyn toteuttaminen ja poliittinen kuohunta ovat heilutelleet markkinoita viime aikoina. Kuala Lumpurin pörssissä kurssit nousivat lähes 30 prosenttia.

Valuutat ja korot

Dollari on kansainvälisillä valuuttamarkkinoilla laskenut jeniä vastaan alimmilleen neljään kuukauteen. Sijoittajat myyvät dollareita paikkaillakseen Venäjän sijoituksista kärsimiään tappioita. Myös korot Yhdysvalloissa jatkavat edelleen alamäkeä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.