Raju myrsky kylvi tuhoa Texasissa

Yhdysvaltain etelä- ja keskiosien läpi tiistaiyönä pyyhältänyt myrskyrintama jätti jälkeensä massiivista tuhoa. Ainakin kymmenen ihmistä sai surmansa lähellä Meksikon ja Texasin rajaa riehuneissa pyörremyrskyissä.

Meksikon puolella kuoli kolme, loput uhreista olivat Texasissa lähellä Eagle Passin kaupunkia. Loukkaantuneita on alueella ainakin 70, ja osa heistä on kriittisessä tilassa sairaalassa. Lisäksi yhden ihmisen tiedetään kuolleen Louisianan osavaltiossa salamaniskuun.

Texasissa tuhoutui myrskyssä ainakin kaksi koulua. Kovat tuulet tuhosivat talojen kattoja ja katkoivat sähkölinjoja, ja paikoin oli mittavia tulvia.

Pahimmilla alueilla satoi vettä lähes kaksikymmentä senttimetriä lyhyessä ajassa. Lentoliikenne oli sekaisin osassa maata, sillä Dallasin lentokentältä jouduttiin perumaan parisataa lentoa tiistain aikana. Samainen myrskyrintama ryöpytti yli 30 senttiä lunta Coloradoon. Yllättävä lumipyry saartoi muun muassa useita koulubusseja, ja pelastusmiehistöjen piti hakea lapset turvaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat