Mainos

Raju metsäpalo riehui turistialueella Koillis-Kreikassa

Raju tulipalo on tuhonnut loma-asuntoja ja hotelleja Koillis-Kreikan Halkidikissa. Palo ei uhannut suomalaisia turisteja.

Raju metsäpalo ajoi viime yönä toistatuhatta ihmistä pakoon Halkidikin lomakohteesta Koillis-Kreikassa. Matkailijat ja paikalliset asukkaat pakenivat liekkejä rannalle, josta viranomaiset kuljettivat heidät turvaan veneillä. Osa pelastautui autolla tai jalan.

Evakuointi vaati poliisin mukaan yhden ihmishengen, kun saksalaismies sai sydänkohtauksen noustessaan veneeseen. Sairaaloihin tuotiin noin 40 ihmistä palovammojen ja hengitysvaikeuksien takia, kertoivat kreikkalaiset tiedotusvälineet.

-Ihmiset juoksivat paniikissa kohti merta paetakseen liekkejä ja savua. Lapset huusivat, ja sähköt katkesivat. Emme nähneet mitään. Se oli painajainen, kertoi silminnäkijä Haniotin kylästä.

Tuli tuhosi tuhansia hehtaareja metsää, satoja asuintaloja ja kymmeniä hotelleja. Palo jatkui vielä iltapäivällä, mutta liekit eivät enää uhanneet hotelleja. Osa turisteista palasi alueelle jo aamupäivän aikana.

Poliisin mukaan palo sai alkunsa, kun salama iski metsään. Sammutusta hidasti se, että lähes puolet Kreikan ilmasammutuskalustosta oli huollossa.

Suomalaisilla ei hätää

Kreikan viranomaiset ovat olleet korkeassa hälytysvalmiudessa maata viime päivinä kiusanneiden helteiden vuoksi. Lämpötilat ovat nousseet korkeimmillaan yli 40 asteeseen.

Suomen suurimmat matkanjärjestäjät eivät tee tänä kesänä matkoja Halkidikiin. Ulkoministeriön mukaan alueella voi kuitenkin olla omatoimimatkailijoita ja Kreikassa asuvia suomalaisia. Suomen Ateenan-suurlähetystöön on tähän mennessä ottanut yhteyttä vain yksi suomalainen.

-Toistaiseksi ei ole tietoa, että kellään suomalaisella olisi mitään hätää, kertoo konsuli Leena Vuorio.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.