Mainos

Raju kylmeneminen loppuviikolla – Lappiin jopa lunta

Tämän hetken ennusteen mukaan sää viilenee rajusti loppuviikolla. Lämpötilat putoavat jopa 15 asteella. Lapissa sateet voivat tulla räntänä tai lumena.

Sää on tällä viikolla epävakaista. Alkuviikko on vielä laajalti kesäisen lämmin, mutta viikonloppuna lämpötilat jäävät etelässäkin sateisilla alueilla alle kymmeneen asteeseen.

Tänään maanantaina sade- ja ukkoskuuroja tulee maan etelä- ja keskiosassa. Myös Länsi-Lapissa tulee ajoittaisia sateita. Lämpötilat ovat etelässä ja lännessä 20 asteen tienoilla, idässä alle 20 asteessa ja pohjoisessa 10-15 asteessa.

Tiistaina Etelä- ja Lounais-Suomessa tulee sade- ja ukkoskuuroja. Aurinkoisinta on idässä. Länsi-Lapissa tulee yhä ajoittaisia sateita. Lämpötilat ovat suunnilleen maanantain lukemissa.

Keskiviikkona sää lämpenee ja 20 asteen lämpötilat ovat mahdollisia laajalti. Lounaassa voidaan olla lähes hellelukemissa. Sää on poutaista lukuun ottamatta Keski- ja Pohjois-Lappia, missä voi tulla sadekuuroja.

Sää alkaa kylmetä torstaina. Lännestä saapuu sadealue ja lämpötilat ovat sateisilla alueilla 15 asteessa.

– Perjantaina Suomen itäpuolelle muodostuu matalapaine, jonka takia tuuli kääntyy puhaltamaan kylmää ilmaa Barentsinmereltä. Lauantaihin mennessä kylmä ilma ulottuu etelään asti. Loppuviikko on sateinen ja lauantaina lämpötilat voivat jäädä sateisilla alueilla etelässä alle kymmeneen asteeseen, pohjoisessa alle viiteen asteeseen. Pohjois-Lapissa voi sataa lunta ja räntää perjantaina aamulla ja Koillismaalla lauantaina jopa päivällä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso yltä viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.