Mainos

Raju kilpailu käynnistymässä kodinkonemarkkinoilla

Pohjoismaisten kauppaketjujen Suomen valtaus jatkuu. Tällä kertaa kotimaan markkinoille saapuu norjalaisomisteinen kodinkonejätti Gigantti. Se avaa ensimmäisen Suomen liikkeensä Vantaan Tammistossa vielä tämän syksyn aikana. Gigantin tavoitteena on vallata 8 prosenttia Suomen kodinkonemarkkinoista parin seuraavan vuoden aikana. Alan suomalaisyrittäjille tämä tietää rajua kilpailua.

Gigantin jättimyymälä Vantaan Tammistossa on jo lähestulkoon valmis. Myymälän avajaispäivää ei vielä kerrota. Gigantti tosin lupaa jo nyt, että hinnat tulevat olemaan 15-20 prosenttia alhaisemmat kuin muilla kilpailijoilla. Gigantin toimintatapa perustuu siihen, että ketju ostaa kerralla sisään suuria tavaramääriä, mutta ei suoraan yksittäisiin myymälöihin.

Elektroniikan Tukkukauppiaiden mukaan kodinkonekaupan vähittäismyynnin arvo oli viime vuonna lähes 8 miljardia markkaa. Suomen markkinaykkönen oli Expert 20 prosentin markkinaosuudella. Kakkonen oli Tekniset ja kolmonen Keskon leiriin kuuluva Musta Pörssi.

Gigantti aikoo avata ensimmäisen Suomen vuotensa aikana neljä myymälää, näistä kaksi pääkaupunkiseudulle. Tästä vuosi eteenpäin ja myymälöitä pitäisi olla eri puolilla maata jo kahdeksan.
Ketju uskoo, että silloin sen osuus Suomen markkinoista olisi noin kahdeksan prosenttia. Kilpailusta on siis tulossa kova, varsinkin suurimmissa kaupungeissa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.