Mainos

Raju kerrostalopalo Hämeenlinnassa

Palossa kuoli yksi ihminen. Kolme kerrostaloasuntoa tuhoutui. Poliisin mukaan kyseessä ei ollut tuhopoltto.

Yksi ihminen kuoli rajussa kerrostalopalossa Hämeenlinnan keskustassa aamuyöllä. Palossa tuhoutui kolme kerrostaloasuntoa ja toistakymmentä ihmistä jouduttiin evakuoimaan.

Palo syttyi noin kello 2.30 Viipurintiellä kolmikerroksisen talon alimman kerroksen huoneistossa. Tuli levisi erittäin nopeasti ja pääsi rakennuksen ulkoseinää myöten yläpuolella sijaitseviin toisen ja kolmannen kerroksen asuntoihin. Kaikki tuleen syttyneet huoneistot vaurioituivat pahoin.

- Kuumuus oli kova, harvoin palo leviää ulkopuolelta toiseen ja kolmanteenkin kerrokseen, palomestari Juhani Pekanoja Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoi.

Palokunta sai rajun palon hallintaan noin viidessätoista minuutissa. Varsinainen sammutustyö oli ohi puolessa tunnissa.

Ensimmäisenä syttyneen alimman kerroksen huoneiston asukas, 23-vuotias mies, kuoli palossa. Palossa tuhoutuneet toisen ja kolmannen kerroksen asunnot olivat tyhjillään.

Asukkaat evakkoon

Porraskäytävän muut asunnot kärsivät savu- tai vesivahinkoja ja niiden asukkaat joutuivat lähtemään kodeistaan. Pelastuslaitoksen mukaan porraskäytävässä on kymmenkunta asuntoa.

- Asukkaat joutuivat ulos aika vähissä vaatteissa. Heidät sijoitettiin paikallisiin majoitusliikkeisiin, Pekanoja kertoo.

Huoneistoista kolme oli sammutuksen ja tuuletuksen jälkeen sellaisessa kunnossa, että niiden asukkaat saattoivat palata koteihinsa. Muut asukkaat ovat päässeet hakemaan tavaroitaan, mutta tässä vaiheessa on epäselvää milloin he voivat palata. Kuumuuden epäillään voineen vaurioittaa talon rakenteita.

Palon syytä tutkinut Hämeenlinnan poliisi tiedotti iltapäivällä, että kyseessä ei ollut tuhopoltto. Palo on poliisin mukaan voinut saada alkunsa sähkölaitteista tai vuoteessa tupakoinnista. Täyttä varmuutta syttymissyystä ei vielä ole.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.