Mainos

Raju hirmumyrsky lähestyy Floridaa

Hirmumyrsky Francesin on määrä iskeä Floridan rannikolle myöhään tänä iltana. Arvioiden mukaan myrskylle alttiina on yli 800 000 kotia.

Hirmumyrsky Frances menetti tänään voimaansa, mutta viranomaisten mukaan se on edelleen suuri uhka. Myrsky on matkalla Bahamasaarilta kohti Floridaa. Säätieteilijöiden mukaan kovat tuulet ja rankkasateet iskevät Yhdysvaltain itärannikolle mahdollisesti jo illalla.

Jo aiemmin noin kahta ja puolta miljoonaa floridalaista kehotettiin lähtemään kotoaan Francesin vuoksi. Miami Herald -lehden mukaan kyseessä on laajin evakuointimääräys koko osavaltion historiassa.

Jo eilen ihmiset lähtivät sankoin joukoin kodeistaan, ja jonot kiemurtelivat moottoriteillä monin paikoin kilometrien pituisina. Myös tietullien perimisestä luovuttiin kokonaan, jotta autoletkat saataisiin liikkumaan nopeammin. Viranomaisten mukaan hirmumyrskyn odotetulla reitillä asuu yhteensä noin 14,6 miljoonaa ihmistä, ja tuulelle alttiina on yli 800 000 kotia.

Frances piiskasi eilen Bahamasaarten kaakkoisosia, missä tuulten nopeudeksi mitattiin pahimmillaan jopa 65 metriä sekunnissa.

Floridaa piinasi vain vajaat kolme viikkoa sitten hirmumyrsky Charley, joka surmasi yli 20 ihmistä ja aiheutti vahinkoja yli 7,4 miljardin dollarin (6,1 miljardin euron) arvosta. Yhdysvaltain lähihistorian pahin hirmumyrsky Andrew raivosi Miamin alueella 1992. Tuolloin surmansa sai 26 ihmistä ja tuhoa syntyi arviolta 25 miljardin dollarin (20,6 miljardin euron) verran.

(MTV3-Reuters-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.