Mainos

Rajavartiosto ihmissalakuljetusliigan jäljillä

Rajavartiolaitos on päässyt laajan ihmissalakuljetusliigan jäljille. Intialaisen liigan epäillään tuoneen intialaisia Suomeen. Epäilty johtaja on vangittu.

Helsingin rajatarkastusosaston varapäällikkö Petteri Partanen sanoo, että vangittuna on mies, jonka epäillään olleen korkeammassa asemassa organisaatiossa. Epäilty johtohahmo on toiminut Suomessa.

- Meillä on samaa organisaatiota sekä Suomessa että Ruotsissa. Ruotsissa on avattu asiasta oma tutkintansa.

Suomessa salakuljetusta tutkii myös keskusrikospoliisi.

Tilanne on harvinainen, koska tähän mennessä oikeuden eteen on saatu lähinnä liigojen niin sanottuja rivimiehiä. Viime viikolla Vantaan käräjäoikeus tuomitsi 22-vuotiaan intialaismiehen laittoman maahantulon järjestämisestä puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Mies saattoi intialaisnuoria Torniosta rajan yli Ruotsiin, jossa he jatkoivat matkaansa kohti Tukholmaa. Oikeus katsoi, ettei miehellä ainakaan aluksi ollut tietoa siitä, että hän toimi osana laajaa organisaatiota. Rajavartiosto uskoo nyt päässeensä juuri saman liigan jäsenten perään.

Keskeisiä epäiltyjä kymmenen

Partasen mukaan intialaisten salakuljetus Suomeen on paisunut isoksi viime kesän aikana. Mahdollista on, että organisaatio testaisi, miten kuljetus Suomen kautta onnistuisi. Taustalla voi olla se, että Finnairin Delhin-lentolinja on aukeamassa, ja organisaatio tekee tiedusteluja.

Salakuljetuksen uskotaan jatkuneen jo pitkään. Partasen mukaan toiminta on organisoitunutta ja kansainvälistä. Rajatarkastusosastolla on huomattu, että viime kesän aikana intialaisten laiton maahantulo kasvoi huomattavasti.

- Kesän aikana tuli viisitoista maahan ja alkusyksystä muutama lisää.

Tutkintavankeudessa on ollut muutamia ihmisiä, jotka on nyt määrätty matkustuskieltoon. Heidän epäillään toimineen Suomessa.

- Epäiltyjen piiri Suomessa on aika laaja, ja siinä on paljon selvittämistä. Keskeisten epäiltyjen joukossa on kymmenkunta epäiltyä, Partanen sanoo.

Kaikki epäillyt ovat intialaistaustaisia. Vangittu mies on yli kolmekymppinen. Häntä epäillään törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.