Mainos

Rajavartiolaitos kutsui eläkeläiset varahenkilöstöksi yllätysten varalta

2:04

Rajavartiolaitos on koonnut kesän aikana uuden henkilöresurssin eläköityneistä rajavartijoista turvallisuustilanteen heikentymisen varalta.

Taustalla ovat kokemukset turvapaikanhakijaryntäksestä viime talvena Lapissa. Tämän vapaaehtoisen evp-poolin koulutus käynnistyi tänään Pohjois-Karjalan rajavartiostosta.

– Jos rajatilanne yllättäen muuttuu ja tarvitaan voimavaroja, jotka ovat jo rajaturvallisuuden ammattilaisia, nämä evp-henkilöt ovat hyvä lisä tällaiseen tilapäiseen käyttöön, sanoo Pohjois-Karjalan rajavartioston apulaiskomentaja Marko Turunen.

Yli sata eläköitynyttä raja- ja merivartijaa palaa elo-syyskuussa eri puolilla maata kahdeksi päiväksi päivittämään rajaturvallisuustietoja. Jos tositarve tulee, heidät varustetaan nopeasti ja käsketään käytännön töihin esimerkiksi partiointiin tai tarkastustehtäviin rajanylityspaikoille.

– Todennäköisesti sitten, kun vakituisessa virassa olevan henkilöstön voimavarat alkavat olla vähissä, tulemme ikäänkuin paikkaamaan ja lisäkäsiksi, kertoo eläköitynyt vanhempi rajavartija Markku Kasurinen MTV:lle.

Evp-pooliin ilmoittautui 200 halukasta, joista vain reilu puolet voitiin ottaa mukaan. Kaikki ovat miehiä ja iältään 53-58-vuotiaita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.