Mainos

Rajavartiolaitos huolissaan rajojen yli leviävästä rikollisuudesta

Sisärajatarkastusten lakkauttaminen on lisännyt osaltaan rajat ylittävää rikollisuutta.

Rajavartiolaitosta huolestuttaa järjestäytyneen rikollisuuden leviäminen Suomeen rajojen yli. Kansainvälisen rikollisuuden leviäminen heikentää Rajavartiolaitoksen mukaan väistämättä sisäisen turvallisuuden tilannetta.

Sisärajatarkastusten lakkauttaminen on lisännyt osaltaan rajat ylittävää rikollisuutta sekä laittomasti Euroopassa oleskelevien ihmisten siirtymistä sisärajojen yli Suomeen, painottaa Rajavartiolaitos 87. vuosipäivänsä johdosta antamassaan lausumassa.

- Tämä näkyy muun muassa ihmisten salakuljetuksena ja ihmiskauppana myös Suomen rajojen yli. Rajavartiolaitokselle tämän kaltainen ilmiö on erityinen haaste, koska itse salakuljetuksen kohteena olevat ihmiset ovat itsekin usein rikoksen uhreja.

Koska edellä kuvatut ongelmat koskevat lähtömaita, kauttakulkumaita ja kohdemaita, Rajavartiolaitos suunnittelee EU:n yhteisen rajaturvallisuusstrategian laatimista. Strategia perustuisi suomalaiseen neliportaiseen rajaturvallisuusmalliin, ja se annettaisiin Suomen puheenjohtajakauden aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.