Mainos

Rajavartiolaitos huolissaan itärajan ylittäjistä

Rajavartiolaitoksen uutena päällikkönä vuoden alussa aloittanut kenraaliluutnantti Hannu Ahonen on huolissaan luvattomista rajanylityksistä Suomen itärajalla.

Tähän saakka suomalaisten ja venäläisten rajaviranomaisten yhteistyö on pitänyt luvattomien rajanylittäjien määrän itärajalla vähäisenä. Suomeen tulo on pääsääntöisesti estetty Venäjän puolella, jos passi tai viisumi ei ole ollut kunnossa.

-Välttämättä näin ei ole tulevaisuudessa.Tämän takia me tarvitsisimme Venäjän kanssa takaisinottosopimuksen, joka mahdollistaisi luvatta rajan ylittäneiden palauttamisen takaisin saman tien tai muutaman päivän sisällä, Ahonen sanoo tänään ilmestyneen Etelä-Saimaan haastattelussa.

-Keski- ja Länsi-Euroopassa tällaiset takaisinottosopimukset ovat käytössä naapurimaiden välillä. Meillä ei venäläisten kanssa ole sellaista sopimusta, Ahonen toteaa.

Suomi on esittänyt aiemmin sopimuksen tekemistä, mutta venäläiset ovat torjuneet esityksen. Tällä hetkellä sopimuksesta ei keskustella, mutta Ahonen katsoo sen olevan tulevaisuudessa tarpeellinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.