Rajavartiolaitoksen upseeri käsitteli salaista materiaalia väärin: 1700 euron sakot

Helsingin hovioikeus on tuominnut Rajavartiolaitoksen majurin vuosina 2014–2015 tehdyistä palvelusrikoksesta ja virkasalaisuuden rikkomisesta sakkoihin. Maksettavaa majurille kertyy noin 1 700 euroa.

Hovioikeus totesi, että majuri oli uuteen palveluspaikkaan siirtyessään vienyt mukanaan kovalevyn, joka sisälsi huomattavan suureksi luonnehditun salaisen aineiston. Lisäksi majuri käsitteli materiaalia uudessa palveluspaikassa määräysten vastaisesti.

Hovioikeuden mukaan majuri on rikkonut salaisten asiakirjojen käsittelyä koskevia määräyksiä useilla tavoilla ja vaarantanut salassapidon toteutumisen. Lisäksi hänen menettelynsä on ollut omiaan aiheuttamaan merkittävää haittaa Rajavartiolaitokselle luotettavana toimijana.

Hovioikeus määräsi osan oikeudenkäyntiaineistosta salassa pidettäväksi kevääseen 2042 saakka, koska aineisto sisältää valtion turvallisuuden kannalta merkittävää tietoa.

Oikeus katsoo, että tietojen päätyminen julkisuuteen todennäköisesti vaarantaisi valtion ulkoista turvallisuutta tai aiheuttaisi merkittävää vahinkoa tai haittaa Suomen kansainvälisille suhteille.

Lue myös:

    Uusimmat