Mainos

Rajavartiolaitoksen lentokone valvomaan Finnbirchin öljypäästöjä

Ruotsalaiset pyysivät Suomelta valvontakonetta, koska heidän omat koneensa eivät saa lentää taannoisen lentoturman vuoksi.

Suomalainen Dornier-valvontalentokone on lähtenyt Turusta Finnbirch-laivan uppoamispaikalle Ruotsin rannikolle kartoittamaan ja valvomaan aluksesta mereen päässeitä öljylauttoja.

Ruotsalaiset pyysivät Suomen Rajavartiolaitokselta valvontakonetta, koska heidän omat koneensa eivät saa vielä lentää taannoisen Ruotsissa tapahtuneen lentoturman vuoksi.

Ruotsin rannikolla Öölannin ja Gotlannin välisellä merialueella uponneesta Finnbirch-aluksesta vuoti eilen enää vähän öljyä, kertoi Ruotsin rannikkovartiosto. Onnettomuuspaikalla näkyi vähäisiä määriä voiteluöljyä, jota ei voitu kerätä talteen merestä, mutta joka haihtuu ilmaan.

Voiteluöljyä oli haveripaikalla noin 100-500 litraa, ja se muodosti kymmenisen kilometriä pitkän öljyvanan. Keskiviikkoiltana uponneessa rahtialuksessa on 250 tonnia raskasta polttoöljyä ja kymmenisen tonnia voiteluöljyä. Alus makaa meren pohjassa 70 metrin syvyydessä. Turmassa kuoli kaksi miehistön jäsentä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.