Mainos

Rajavartijoiden sovittelu jatkuu maanantaina

Jos sopua virkaehtosopimuksesta ja siihen liittyvästä palkkausjärjestelmän uudistamisesta ei löydy, liitto aloittaa lakon tiistaiaamuna kello 6.

STTK:laisen Rajavartioliiton lakonuhan sovittelussa ei tänään tapahtunut ratkaisevaa edistymistä. Liiton ja Rajavartioston välisiä neuvotteluja jatketaan seuraavan kerran valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla maanantaina.

Jos sopua virkaehtosopimuksesta ja siihen liittyvästä palkkausjärjestelmän uudistamisesta ei löydy, liitto aloittaa lakon tiistaiaamuna kello 6.

Lakko koskisi kaikkia itärajan kahdeksaa kansainvälistä rajanylityspaikkaa. Niiden kautta kulkee päivittäin keskimäärin 17000 matkustajaa. Koska vain pieni osa passintarkastuksessa olevista liiton jäsenistä jää töihin, rajanylitykset hidastuvat tuntuvasti.

Sisäasiainministeri Kari Rajamäki ja Rajavartioliiton puheenjohtaja Reijo Kortelainen keskustelivat neuvottelutilanteesta tänään. Rajamäki vetosi Rajavartioliittoon neuvottelutuloksen saavuttamiseksi.

- Vaikka Rajavartiolaitos kykenisikin mahdollisen lakon alkaessa täyttämään lakisääteiset velvoitteensa, tehokkuus itärajalla kärsisi, Rajamäki muistutti tiedotteessaan.

Rajavartioliiton sekä rajavartioston ja Valtion työmarkkinalaitoksen välillä on kiistaa erityisesti valtion työntekijöihin sovellettavan uuden palkkausjärjestelmän käyttöönotosta. Työnantajan mukaan uusi sopimus lisäisi palkkauksen kannustavia elementtejä ja toisi lähes yhdeksän prosentin palkankorotukset.

Rajavartioliitto katsoo, että palkat huononisivat selvästi, jos mm. nykyiset lisät poistetaan. Liitto ei kuitenkaan julkistanut palkankorotusvaatimuksiaan.

Rajavartiolaitoksen kiista sovittelu aloitetaan maanantaiaamuna yhdeksältä. Kello 11 sovitteluun ovat tulossa Paperiteollisuuden kiistan osapuolet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.