Mainos

Rajavartijoiden kapina tappoi viisi Bangladeshissa

Viisi ihmistä kuoli ja yli 20 haavoittui tulituksessa Bangladeshissa, kun aseistautuneet rajavartijat nousivat kapinaan esimiehiään vastaan parantaakseen työehtojaan. Punainen Puolikuu -järjestön mukaan rajavartijoiden päämajassa saattaa olla lisää kuolleita.

Kuolleiden joukossa on niin ohikulkijoita kuin rajavatioiden omiin joukkoihin kuuluvia henkilöitä. Dhakan kaupungissa vallitsi tuntikausia täysi sekasorto tulituksen vuoksi.

Kapinaan nousseet rajavartijat pitivät yhä keskiviikkoiltana yli sataa ihmistä panttivankinaan, kertoivat turvallisuusviranomaiset. Heidän mukaansa panttivankien joukossa on myös korkeita upseereja.

Tuhannet poliisit ja sotilaat piirittivät edelleen illalla rajavartijoiden päämajaa. Bangladeshin pääministeri Sheikh HasinaWajed tarjosi päivällä kapinoitsijoille armahdusta, jos he luopuvat aseistaan. Yksi kapinajohtajista kertoi aiemmin päivällä, että aseistautuneet rajavartijat ovat valmiit laskemaan aseensa ja palaamaan varuskuntiinsa. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Jännitteet rajavartijoiden ja heidän esimiestensä välillä ovat voimistuneet pitkän ajan kuluessa. Vartijat haluaisivat parempaa palkkaa, isommat ruoka-annokset ja enemmän vapaapäiviä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.