Mainos

Rajatarkastukset Suomen sisärajoilla alkaneet

Ylimääräisiä rajatarkastuksia jatketaan, kunnes Helsingin maailmanmestaruuskisat ovat ohitse.

Rajavartiolaitos on tänään ottanut käyttöön väliaikaiset rajatarkastukset EU:n sisäliikenteessä.

Sisärajatarkastukset palautettiin, jotta viranomaiset voivat varmistaa Helsingin maailmanmestaruuskisojen turvallisuuden. Tarkastuksia jatketaan MM-kisojen viimeiseen päivään, eli 14. elokuuta, saakka.

Rajavartiolaitokselta vakuutetaan, että tarkastuksia ei uloteta kaikkiin matkustajiin, vaan niitä tehdään pistokokeina tai riskianalyysin ja tiedustelutiedon perusteella.

Rajatarkastuksia tehdään myös matkustajasatamissa. Helsingissä pahimmat ruuhkat ovatkin Eteläsataman Olympiaterminaalissa, jossa tarkastuspisteitä on ainoastaan kaksi.

Olympiaterminaaliin aamulla saapuneen ruotsinlaivan monelle matkustajalle pistokokeena tehdyt tarkastukset tulivat yllätyksenä, vaikka asiasta pyrittiin tiedottamaan laajasti etukäteen. Reilun 2700 matkustajan tarkastaminen sujui kuitenkin hyvin, eikä jonoja syntynyt.

Matkustajat suhtautuivat tarkastuksiin myönteisesti. Kaikilta löytyi myös vaadittu henkilöllisyystodistus.

Henkilöllisyystodistus mukaan

Rajatarkastajat ovat lomakiellossa yleisurheilukisojen päättymiseen saakka. Lontoon pommi-iskut ovat nostaneet rajavalvonnan valmiustason entistä korkeammalle.

Jos matkustajalta ei löydy henkilöllisyystodistusta, pyritään hänen identiteettinsä selvittämään muun muassa viranomaisten rekistereiden avulla.

Myös lentokentällä Schengen -alueelta tulevia matkustajia tarkastetaan pistokokein. Aamulla ruuhkia ei ollut vielä syntynyt, mutta iltapäivällä tilanne saattaa olla jo aivan toinen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 24.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.