Mainos

Rajamäki tyrmää huhut uudesta EU-turvasuunnitelmasta

Taloussanomat uutisoi tänään, että poliisiylijohtaja Markku Salminen on käynnistänyt poliisin sisällä uuden turvallisuussuunnitelman teon liittyen puheenjohtajuuskauteen.

Sisäministeri Kari Rajamäki vakuuttaa, ettei mitään uutta turvallisuussuunnitelmaa tarvita Suomen EU-puheenjohtajuuskautta silmällä pitäen. Hänen mukaansa turvallisuuskysymykset ovat hyvin hallinnassa eikä mitään sellaista ole ilmennyt, mikä vaatisi turvallisuussuunnittelun perusteiden muuttamista.

Rajamäki toisti tänään jo aiemmin esittämänsä kannan, jonka mukaan VR:n makasiinien taannoinen tuhopoltto ja vappumellakka eivät anna aihetta muuttaa hyväksi havaittuja toimintamalleja.

- Turvallisuuteen liittyvä lainsäädäntö on riittävää ja viranomaisyhteistyöhön liittyvät elementit kunnossa. Eri tilanteisiin varautuminen niin koulutuksen kuin välineistön osalta on hyvällä mallilla, Rajamäki korostaa.

- On tietysti selvää, että normaalityöhön liittyy erilaisten uhkakuvien arviointi. Mitään sellaista ei ole ilmennyt, joka mullistaisi tai murentaisi suoritetun valmistelutyön, hän jatkaa.

Suunnitteluun hienosäätöä

Taloussanomat uutisoi tänään, että poliisiylijohtaja Markku Salminen on käynnistänyt poliisin sisällä uuden turvallisuussuunnitelman teon liittyen puheenjohtajuuskauteen. Lehden mukaan niin sanotun B-suunnitelman taustalla ovat poikkeukselliset mielenosoitukset Helsingissä ja makasiinien tuhopoltto.

STT:n tavoittama poliisiylijohtaja Salminen kuitenkin kiistää tiedot, joiden mukaan kyse olisi kokonaan uudesta suunnitelmasta.

Salmisen mukaan turvasuunnittelua on tehty vuosikausia, ja se on ollut perusteellista. Jos viime aikojen poikkeuksellisten tapahtumien tutkinnan yhteydessä tulee ilmi puutteita, ne käydään läpi. Samalla pitää käsitellä palaute, joka tulee ulkomailta liittyen Suomen turvallisuuteen.

Salminen sanoo, että poliisilla pitää olla selvitykset valmiina, jos ministeri niitä pyytää. Hänen mielestään tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, ettei suunnitelmiin tarvita juurikaan muutoksia. Tarvittavat selvitykset valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.

- Mistään uudesta turvasuunnitelmasta ei ole kysymys, vaan hienosäädöstä.

Heinäkuussa alkavan Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana eri puolilla maata pidetään lähes 130 virallista kokousta, joista sisäministeriö on turvaluokitellut 25 lähinnä ministeritason kokousta. Kokousten turvallisuussuunnittelusta ja toteutuksesta vastaa poliisi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.