Mainos

Rajamäki: Turvallisuusviranomaiset tiiviimpään yhteistyöhön

Kari Rajamäki osallistuu tänään EU-maiden oikeus- ja sisäministerien kokoukseen keskustelemaan Euroopan turvallisuustilanteesta.

EU-maiden oikeus- ja sisäministerit kokoontuvat tänään Brysseliin keskustelemaan Euroopan turvallisuustilanteesta Lontoon terrori-iskujen jälkeen. Ennakkotietojen mukaan Iso-Britannia tulee ehdottamaan ministerien ylimääräisessä kokouksessa teletunnistetietojen tallentamiseen uutta pitkäkestoista menettelyä. Suomea edustavat kokouksessa oikeusministeri Johannes Koskinen sekä sisäasiainministeri Kari Rajamäki.

- Me tarvitsemme konkreettisia terrorismin ennaltaehkäisy- ja torjuntakeinoja, oikeus- ja poliisitiedon parempaa vaihtoa jäsenvaltioiden välillä ja turvallisuus- ja tiedusteluviranomaisten entistä tiiviimpää yhteistyötä, sanoo sisäministeri Rajamäki.

Ison-Britannian sisäministeri Charles Clarken odotetaan esittävän kokouksessa toimia, joilla teleoperaattorit määrättäisiin säilyttämään teletunnistetietoja ainakin yhden ja enimmillään jopa kolmen vuoden ajan. Teletietoja käytettiin hyväksi Lontoon pommi-iskujen tutkimuksissa.

Ministerin edellisessä kokouksessa asia jätettiin pöydälle Suomen ja Saksan aloitteesta. Suomi on suhtautunut suunnitelmaan epäillen siitä valtiolle aiheutuvien yli 250 miljoonan euron kustannusten takia.

- Kehitys on ja valmistelu on lähtenyt juuri Suomen ja Saksan haluamaan suuntaan ja minä uskon, että teletunnistetietojen tallentamisen rajauksella ja uudenlaisella arvioinnilla voidaan päästä jopa eteenpäin lähitulevaisuudessa, Rajamäki jatkaa.

Rajamäki uskoo, että jäsenmaat yrittävät päästä sopuun teletunnistetietojen tallentamisesta Ison-Britannian EU-puheenjohtajuuden aikana.

- On aivan selvää, että me tulemme tarvitsemaan muun muassa jatkuvampaa tietoverkkojen seurantaa, parempia instrumentteja ja muun muassa sitä, että kansallisen lainsäädännön mahdollisuudet terrorismin torjuntaan parantuvat kaikissa EU-maissa, Rajamäki toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.