Mainos

Rajamäki toivoo lisää tarkennuksia lohenkalastussopimuksiin

Sisäministeri Kari Rarjamäen mielestä Suomen ja Ruotsin rajajoilla lohenkalastusta säätelevä sopimusluonnos sisältää yhä monia tulkinnanvaraisia kohtia.

Sisäministeri Kari Rajamäki toivoo hallituksen arvioivan uudelleen määräyksiä, jotka säätelevät lohenkalastusta merialueilla. Rajamäen mielestä Suomen ja Ruotsin välistä rajajokisopimusta ei tule viedä eduskunnan käsiteltäväksi, jos kestävää perustaa luonnonlohi- ja taimenkantojen elinvoimaisuudelle ei ole varmistettu. Asia oli esillä hallituksen neuvottelussa.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen ilmoitti jo aiemmin tällä viikolla, ettei hyväksy rajajokisopimuksen viemistä eduskuntaan aiemmin kaavaillussa muodossa ja aikataulussa.

Viime keväänä rajajokisopimus jäi hallituksessa pöydälle Rajamäen pyynnöstä. Nyt sopimustekstiin on tehty eräitä muutoksia. Rajamäen mielestä luonnoksessa on silti edelleen useita tulkinnanvaraisia kohtia, jotka vaikeuttaisivat luonnonlohi- ja taimenkantojen elpymistä sekä kalastuksen valvontaa. Lisäksi sopimukseen liittyvä kalastussääntö lisäisi meripyyntiä ja vaarantaisi kalastusmatkailun kehittymistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.