Mainos

Rajamäki: Rahapelejä ei vapauteta

Sisäministeri Kari Rajamäki sanoo, että rahapelitoimintaa koskevat rajoitukset pysyvät EY-tuomioistuimen Italiaa koskevasta päätöksestä huolimatta.

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan Suomi aikoo vastakin rajoittaa rahapelitoiminnan harjoittamista. Ministerin mielestä Suomessa omaksuttu yksinoikeuksiin perustuva rahapelijärjestelmä on paras keino torjua pelaamisesta koituvia sosiaalisia haittoja.

- Lisäksi on ensiarvoisen tärkeää, että Suomi voi jatkossakin kansallisesti määrätä, mihin rahapelitoiminnasta tulevat tuotot käytetään, Rajamäki sanoi puhuessaan Parkanossa.

Keskustelua rahapelien ympärillä on kiihdyttänyt EY-tuomioistuimen viime viikolla julkistama Italian rahapelitoimintaa koskeva päätös. Useat peliyhtiöt ovat tulkinneet sen vapauttavan muun muassa vedonlyöntitoiminnan koko EU:n alueella.

Rajamäen mukaan Italiaa koskeva päätös ei kuitenkaan suoranaisesti vaikuta Suomen rahapelitoimintaan.

- Päätöksessä ei kielletä rahapelien toimeenpanon rajoittamista, vaan siinä täsmennetään niitä perusteita, joilla rajoittaminen on hyväksyttävissä, ministeri korosti. Nyt onkin ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että rahapelitoiminnan rajoittamiselle on Suomessa riittävän vahvat perusteet.

Rajamäki aikoo nyt perustaa kansallisen pelitoiminnan ohjausta kehittämään "rahapelifoorumin", johon keskeisten ministeriöiden lisäksi on tarkoitus koota jäseniä myös rahapeliyhteisöistä ja mahdollisesti keskeisistä järjestöistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.