Mainos

Rajamäki pyysi selvitystä ulkomaisten marjanpoimijoiden tilanteesta

Ulkomaalaisia marjanpoimijoita on tullut tänäkin kesänä maahan joukoittain Itä-Euroopan lisäksi muun muassa Thaimaasta.

Sisäministeri Kari Rajamäki on pyytänyt selvityksen kurjan sadon vuoksi ahdinkoon joutuneiden ulkomaalaisten marjanpoimijoiden tilanteesta.

Rajamäen mukaan selvitystä kaivataan muun muassa EU:n ulkopuolisten poimijoiden maahantuloedellytysten osalta.

- Ei kaiken maailman reppufirmat voi toimia näissä asioissa ilman, että rajalla kuitenkin arvioidaan maahantulon taloudelliset ja toimeentuloon liittyvät edellytykset, Rajamäki sanoi.

Rajamäki myöntää, että satoarvioiden tekeminen ja marjanpoimintatilanteen arviointi on toki rajamiehen näkökulmasta vaikeaa. Hänen mielestään jonkinlaista kriittistä arviointia kuitenkin tarvitaan, kun kyse on näinkin mittavan kokoluokan toiminnasta.

Kuivuuden tuhoaman sadon vuoksi ulkomaalaisten marjanpoimijoiden tienestit ovat kuitenkin saattaneet jäädä olemattomiksi. Rovaniemellä ukrainalaisopiskelijat ovat jääneet suorastaan oman onnensa nojaan.

- Kyllä vastuusuhteita on syytä myös ruveta peräänkuuluttamaan ja selvittämään, millä tavalla tämä tapahtuu. Kyllä minusta myöskin maahantuloviranomaisten on syytä käydä läpi, mitä tässä on tapahtunut ja mitkä ovat pelisäännöt, Rajamäki painottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.