Mainos

Rajamäki kummastelee Braxin "ihmeellisiä" IMF-väitteitä

Aamulehden mukaan Suomi on kaksinkertaistamassa osuutensa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n rahoituksessa. Hallitus on sisällyttänyt valtion ensi vuoden budjettiin esityksen, jonka mukaan Suomen jäsenosuus kasvaa runsaasta 1,2 miljardista eurosta noin 2,4 miljardiin.

Rahoituksen kaksinkertaistaminen ei ole vielä lukkoonlyöty, sillä se vaatii eduskunnan suostumuksen.

Asiaa on tarkoitus käsitellä tänään tarkastusvaliokunnan mietinnön pohjalta eduskunnan täysistunnossa.

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Tuija Brax (vihr.) ihmetteli tänään Aamulehdessä, miten lisäosuudesta ei ole puhuttu missään.

Sdp:n kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Kari Rajamäki vuorostaan kummastelee Braxin väitteitä siitä, että hallitus olisi kaikessa hiljaisuudessa kasvattanut Suomen osuutta IMF:n rahoituksesta.

– Kiintiöiden nostamisesta päätettiin IMF:n hallintouudistuksen yhteydessä joulukuussa 2010. Eurooppa-neuvosto antoi tukensa valuuttarahaston uudistamiselle lokakuussa 2010 ja totesi samalla uudistuksen auttavan parantamaan sen tehokkuutta ja uskottavuutta.

Rajamäen mukaan on perin ihmeellistä, että edellisen hallituksen oikeusministeri väittää nyt julkisuudessa, että kiintiön kasvattamisesta ei olisi ollut mitään puhetta.

Brax: Rajamäki saanut AL:n otsikoinnista väärän käsityksen

Braxin mukaan nyt on kyse rikkinäinen puhelin -ilmiöstä ja Aamulehden otsikoinnista.

– Tarkastusvaliokunta peräänkuuluttaa kokonaisuuksien esittelyä ja riskiarviota. Riskit ovat nousseet, koska myös veronmaksajille saattaa tulla maksettavaa, sanoo Brax.

– Rajamäki on siinä oikeassa, että mikään yksittäinen tekijä ei ole missään vaiheessa salannut mitään, eikä tarkastusvaliokunta ole sellaista väittänytkään, kommentoi Brax.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.