Rajamäen KuPS-pestistä kaavaillaan pitkäaikaista

Marko Rajamäellä on näytön paikka jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran päävalmentajana. Hänet palkattiin nostamaan perinteikäs KuPS liigan peränpitäjän paikalta ja samalla kehittämään juniorituotannon helmiä vaativampiin tehtäviin liigajoukkueessa.

- On tärkeä asia meille, että nuoria pelaajia pystytään kehittämään edustusjoukkueessa, sanoi KuPS:n pääomistaja Ari Lahti Rajamäen sopimuksen julkistamistilaisuudessa perjantaina.

Rajamäki, 45, allekirjoitti KuPSin kanssa tämän kauden kattavan valmentajasopimuksen. Se ei merkitse sitä, että hän olisi tilapäisratkaisu.

Lahden mukaan keskusteluissa oli esillä herrasmiessopimus pitkäjänteisestä yhteistyöstä.

- Siitä on puhuttu, ettei tämä lähtökohtaisesti ole vain yhden kauden pituinen, omistaja linjasi.

Myös Rajamäki ilmaisi jo nyt halunsa jatkaa Kuopiossa tämän kauden jälkeen.

- Toivon, että tästä tulisi pitempi valmennusprosessi.

Pelaajien vahvuudet esille

KuPS on hävinnyt liigassa kaikki neljä otteluaan. Lisäksi cuptaival päättyi puolivälieriin, kun Turun Inter voitti kuopiolaisjoukkueen vappuaattona.

Rajamäen edeltäjän Esa Pekosen ja KuPS:n tiet erkanivat viime viikolla. Tunnelmat KuPS-leirissä ovat olleet ankeat viime viikkoina.

Rajamäellä on sangen kova haaste saada KuPS ylös suosta ja joukkueen peli-ilo kukoistamaan. Kuopiolaisjoukkueen pelaajamateriaalissa on potentiaalia, mutta ei kovin paljon leveyttä.

- Sen mukaan pelaamme, että pelaajien vahvuudet tulevat esille, Rajamäki suunnitteli.

Pekosen jälkeen KuPS:n liigajoukkueen valmennuksesta vastasivat tilapäisesti pelaaja-valmentaja Tero Taipale apunaan Harri Ylönen. Fysiikkavalmennuksesta on vastannut Sami Länsivuori.

Se, ketkä jatkavat Rajamäen apuna, selviää myöhemmin.

- Valmennustiimi on työn alla, Rajamäki totesi.

Rajamäen ensimmäinen liigaottelu KuPS:n päävalmentajana on ensi sunnuntaina kotikaupungissa Turussa. Vastassa kuopiolaisjoukkueella on Rajamäelle hyvin tuttu Inter, jolle on kalavelkoja maksettavana cupista. Rajamäki työskenteli Turun Palloseuran päävalmentajana liigassa 2010-2013. Saavutuksina oli kaksi pronssia ja cupin voitto.

Lue myös:

    Uusimmat