Mainos

Rajala vahvisti loikkansa kokoomukseen

Kristillisdemokraattinen sitoutumaton kansanedustaja Lyly Rajala on vahvistanut loikkansa kokoomukseen. Rajala itse kertoi asiasta ensimmäisen kerran tiedotustilaisuudessaan tänään.

Kristillisdemokraattien sitoutumaton kansanedustaja Lyly Rajala on vahvistanut loikkansa kokoomukseen. Rajala puhui itse jo keskiviikkona julkisuuteen tulleesta asiasta ensimmäisen kerran vasta nyt. Rajala kertoo, että ensimmäiset keskustelut siirtymisestä kokoomuksen riveihin käytiin jo pian viime kevään eduskuntavaalien jälkeen. Hän sanoo olleensa itse aloitteellinen asiassa.

Rajalan myötä kristillisdemokraatit menettivät ainoan kansanedustajansa Oulun vaalipiirissä. Kristillisdekmokraattien tuskaa lisää se, että Rajala oli vaalivoitollaan pudottanut puolueen aiemman edustajan Marja-Leena Kemppaisen. Rajalan mielestä on väärin väittää, että hän olisi nyt pettänyt puolueen tai kristillisdemokraattien äänestäjät.

-Oletan että minun äänestäjissäni ei ole yhtään tai ainakaan monta kristillisdemokraattisen puolueen jäsentä. Minun tapauksessani ei ole koskaan äänestetty puoluetta, vaan henkilöä. Enkä tiedä, miten olisin pettänyt puoluetta, en pyytänyt tai saanut siltä yhtään senttiä vaalityöhön, Rajala sanoo.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen arveli torstaina STT:lle, että Rajalan lähdön taustalla oli puolueen piirijärjestön halu estää Rajalan pääsy ehdokkaaksi enää seuraavissa vaaleissa. Rajalan mukaan yhteistyö kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän kanssa oli sujunut hyvin, mutta hän vierasti tapaa, jolla uskonnolliset näkökulmat painottuvat puolueen politiikassa voimakkaammin kuin vastaavilla puolueilla Länsi-Euroopassa. Rajalan kannanotot viinien saamisesta ruokakauppoihin ja bordellien laillistamisesta ovat hyvin kaukana kristillisdemokraattien ajattelusta ja siksi hätkähdyttäneet monia puolueen piirissä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz on toivottanut Rajalan tervetulleeksi ryhmään, mutta arvelee, ettei tämän kannata odottaa bordellinäkemyksilleen juurikaan kavereita. Kuukausi sitten kokoomus sai riveihinsä myös kristillisdemokraattien ainoan europarlamentaarikon Eija-Riitta Korholan.

Puheenjohtaja Ville Itälä on kiistänyt, että kokoomuksella olisi jokin operaatio menossa. -Nämä ovat heidän henkilökohtaisia valintojaan, Itälä sanoo.(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 28.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.